Ruusunmarjasosetta tulee käytettyä vähän, vaikka sen mausta tykkäämmekin.
Ruusunmarjalumen ohje on Valion vanhasta Jälkiruokien helmiä-kirjasta (pienin muutoksin)
Alla olevalla ohjeella tulee valmista jäki/välipalaherkkua 8-9 dl.
Ruusunmarjalumi
2½ - 3 dl ruusunmarjasosetta ( esim pakasteena)
n. 3/4 dl sokeria
1½ tl vanilliinisokeria ( enemmänkin?)
3 dl vatkautuvaa kermaa
½ tl jauhettua kanelia
sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä oman maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen nostellen kaikki muut ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.
Koristeeksi passaisi esim. paahdetut mantelilastut, keksimuru, kiekura ruusunmarjasosetta tai mitä nyt jokainen keksiikään laittaa. Meillä syötiin näin naturel, vissiin oli kiirus syömään
Kommentit