Ruusunmarjasosetta tulee käytettyä vähän, vaikka sen mausta tykkäämmekin.

Ruusunmarjalumen ohje on Valion vanhasta Jälkiruokien helmiä-kirjasta (pienin muutoksin)

Alla olevalla ohjeella tulee valmista jäki/välipalaherkkua 8-9 dl.

Ruusunmarjalumi

2½ - 3 dl ruusunmarjasosetta ( esim pakasteena)

n. 3/4 dl sokeria

1½ tl vanilliinisokeria ( enemmänkin?)

3 dl vatkautuvaa kermaa

½ tl jauhettua kanelia

sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä oman maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen nostellen kaikki muut ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.

Koristeeksi passaisi esim. paahdetut mantelilastut, keksimuru, kiekura ruusunmarjasosetta  tai mitä nyt jokainen keksiikään laittaa. Meillä syötiin näin naturel, vissiin oli kiirus syömään