Kaikenlaiset broilerikeitot ovat omaa herkkuani. Edellisestä tekokerrasta onkin vierähtänyt jo aikaa, joten eipä ollut vaikea päätös keksiä mitä ruokaa teen broilerisuikaleista.
Broilerikeitto
(4-5 lautasellista)
8-9 dl vettä (lisää tarvittaessa kypsymisen aikana)
300 g broilerin filesuikaleita, maustamaton
öljyä paistamiseen muutama rkl
1 iso keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä -> viipaloi
350 g pss pakastekasvissuikaleita
1 pieni punainen paprika -> suikaloi
1 dl raakaa pitkäjyväistä riisiä
2-3 dl laktoositonta ruokakermaa
6 palaa/siivua yksittäispakattuja aamupalasulatejuustoja
aromatseosta (laitoin reilun tl)
suolaa ( laitoin reilun tl)
paprikajauhetta ( n.1tl)
currya (n.1 tl)
soijakastiketta ( n.1 tl)
kuivattua rakuunaa (n.1 tl)
Laita vesi + mausteet kattilaan kiehumaan. Ruskista lihat (leikkelen paloja usein rasiassa saksilla pienemmiksi) paistinpannulla yhdessä sipulien kanssa ja laita ne heti liemeen. Lisää sekaan riisi ja kasvikset ja kypsennä kunnes ainekset ovat lähes kypsiä.... eli 15-20 min. Lisää sekaan paprikasuikaleet, ruokakerma ja sulatejuusto ja hauduta vielä tarpeen mukaan 5-10 minuuttia. Sekoittele varovaisesti, jotta juusto sulaa tasaisesti. Tarkista keiton maku ja sakeus.
Pussin pohjukalla oli vielä muutamia krutonkeja, joten humpsautin ne keittolautaselleni. Mukava lisä keittoonkin.
Kommentit