Ajattelin jo, että tälle pääsiäiselle jäävät ambrosian kakut tekemättä, vaan sitten kuitenkin pyynnöstä lupasin tehdä yhden, niin samallahan niitä sitten saivat muutkin ystävät pääsiäiskukkasina.
Ambrosian kakun ohje on täällä.
Tein 2 kertaisen ohjeen ja siitä aina 3 kpl pienempiä pohjia. Ekalla kertaa en laittanut pohjalle irtopohjavuokiin paperia, joten pääsinpäs uunin puhdistukseen. Toinen erän jälkeen ei uunia tarvinnut puhdistaa.
Täytteet tein samasaa suhteessa ja kyvät kerrokset tuli jokaiseen. Eli näissä 6 kakussa on 4 kertainen täyte, Tehty ihan ohjeen mukaan. Täytteen makeus kannattaa aina maistella. Sarjatyönä sitten täyttelin kakut.
Kuorrutuksessa on appelsiineista puristettua siivilöityä mehuia ja tomusokeria. Halusin nyt laittaa kuorrutuyksen niin, että se pikkasen valuu reunoilta.
Kaikkiin tuli eri lajitelma koristeita. Aattelin vähän että kenen porukat minkäkinlaista söisivät.
Minä tykästyin yllä olevaan vihreä-keltainen koristeluun. Ihan ekassa ja viimeisessä kuvassa oleva on alkuperäinen lajitelma koristeita.
Tarjolle leikattaessa kakkui kannattaa leikata ihan kunnon leikkuuveitsellä viipaleiksi, kuten kahvikakku konsanaan. Minä löeikkaan yleensä kakun aina puoliksi ja poikkipäin viipaleiksi. Viipaleet eivät tule saman kokoisia, vaan voipahan valita haluaako isomman vai pienemmän palan. Tai leikkaa kakun viipalemaiseksi sektoreittain. Kakkulapiolla tätä kakkua ei ole helppo/hyvä leikata.
Kun kakkujen kuorrutus on jähmettynyt, voidaan kakaut laittaa alustoineen (minä laitoin nyt vain kertakäyttölautaset kakkujen alle, niin ei tarvitse muistella lautasten palautuksia) ihan vaan muovipussiin ja säilyttää kylmässä. Pitää tekeytyä 1-2 päivää. Ei ole koskaan parhaimmillaan ihan vasta tehtynä. Kakku voidaan myös pakastaa ihan valmiina ja näin pikakostuttaa, jos teko on jäänyt liian viimetinkaan. Säilyy jääkaapissa hyvin suojattuna viikon ihan hyvänä.
Kommentit