Pitkästä aikaa tuli leivottua suolaisia sarvia. Taikinana tuttu ja turvallinen Valion ikivanhan kermaviili- juustosarvitaikina ja täyteeksi laitoin savun makuista kinkkua kera juuston ja paprikapalasten ja täytettä mehevöittämään laitoin hieman raakaa kananmunaa, koska jääkaaapissa ei sattunut olemaan mitään voimakkaan makuista tuorejuustoa laitettavaksi täytteeseen. 

Merjan leivonta- ja askartelublogista löytyi kiva tapa muotoilla sarvea hieman eri näköiseksi, mitä yleensä tulee tehtyä....

 

 

Juustosarvet

(12 - 16 kpl)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 dl juustoraastetta

50 g rasvaa (pehmeänä)

2 dl kermaviiliä

täytteeksi esim. 50 g savukinkkua + 1½ dl juustoraastetta + ½ dl pieniä paprikakuutioita + ½ raakaa munaa mehevöittämään täytettä

voiteluun kananmunaa

(koristeeksi halutessa esim. juustoraastetta, seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä)

 

Valmistaminen:

- kuivat ainekset, juustoraaste ja rasva nypitään sekaisin ja lisätään kermaviili -> tasainen taikina

- kaulitaan taikina esim. pyöreäksi ja jaetaan sektoreiksi,( leikataan ohuempaan päähän viilto lähes kolmion puoleen väliin kts kuva) laitetaan täyte leveämpään päähän, rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvet eivät aukea paiston aikana.

- sarvet voidellaan munalla, koristellaan ja paistetaan uunin keskiosassa

n.200 asteisessa uunissa 15 - 20min.

... ja sitten vaan rullataan leveämmästä päästä ja taivutetaan sarveksi, liitoskohdat sarven pohjapuolelle, niin eivät aukea kohotessaan...

 

Tällä kertaa en halunnut koristella sarvia millään tavalla, jotta tuo leikkaus näkyisi kunnolla.