IMG_20210707_195652.jpg

Nyt ollaan taasen reissusta kotiuduttu, joten päivityksiä rupeaa tulemaan.

Meillä tykättiin alla olevalla ohjeella tehdystä kahvikakusta. Tähän saa käytettyä ne hyvinkin tummuneet banaanit ja päiväykseltään vanhat rahkat (tai muu vastaava hapanmaitovalmiste).

Jos ei tykkää kanelista ja kardemummasta, voi ne vaan jättää ohjeesta pois. Me tykätään enemmän tästä mausteisesta versiosta.

Mausteinen banaanikahvikakku

(tarvitaan 2 litran vuoka, mahtuu siihen just ja just)

5 dl vehnäjauhoja (jos banaanit isoja, laitan ½ dl enemmän)

½ dl perunajauhoja

3 dl sokeria (tällä sokerimäärällä ei tule yltiömakeaa kakkua)

1 tl suolaa (tämä on laitettava, muuten tulee mautonta)

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1½ tl jauhettua kardemummaa

1½ tl jauhettua kanelia (voi laittaa enemmänkin)

2 isoa kananmunaa

1 prk maustamatonta rahkaa (250 g)

150 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

1- 2 kpl (ylikypsiä) banaaneita (jos laittaa 2, eivät saa olla isoja, muuten tulee "tinttanakakkua")

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää sekaan sulatettu voi, rahka, maito ja soseutettu/tilsitty banaani. Sekoita seos tasaiseksi.

Lisää kananmunaseos kuiva-aine seoksen sekaan. Sekoita taikina heti tasaiseksi. Älä vatkaile.

Paista kakku esikäsitellyssä (voitelu + jauhotus) vuoassa 160-175 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan.  Minulla on pinnoitettu vuoka ja siinä paistetaan vain 160 asteessa kaikki. Tarkista kakun kypsyys puutikulla kakkuosan keskeltä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa -> kakku on kypsä.

Minä tein kakkuja 2 kpl ja ne joutuivat olemaan uunissa 1 tunti 20 min ja eivät olleet ollenkaan ylikypsiä/ kuivia. Uuni on kyllä kunnossa, mutta banaanit saattoivat olla hieman isompia mitä muuloi on ollut. Ja ainahan kypsyminen on uunista/uunin lämpötilasta kiinni.

Anna kakun jäähtyä hetkinen (5 minuuttia) vuoassaan ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle/tarjottimelle.

Kakun maku vaan paranee, jos se saa tekeytyä 1-2 vrk (viileässä)

IMG_20210707_182803.jpg

Teen ehottomasti toistekkin tätä kakkua. Mausteitahan voi myös vaihdella oman maun mukaiseksi. Inkivääriä?

Lisätty kuvia eri tekokerralta 25.1.23

IMG_20230125_092418.jpg

IMG_20230125_081324.jpgIMG_20230125_081807.jpgIMG_20230125_092321.jpg

IMG_20210710_145147.jpg

Viime viikonlopuna olleiden veteraanikonepäivien aikaan oli täällä mahdollisuus päästä matkustamaan lättähatulla. Me käytiin Daven kanssa vaan ihmettelemässä tätä pitkää sinistä pötkylää, mikä päästeli vaikka minkälaisia ääniä. Tässä lättähattu on jo lähdössä kohti Oulua matkustajat kyydissä. Täyttä näytti olevan.

IMG_20210710_145508.jpg

Kyytiin olis Dave lähtenyt, jos vaan olisin päästänyt.