CIMG2895-normal.jpg

Grillattuja possun sisäfilevartaita, maissia, tomaattia ja paprikaa... erään aurinkoisen sunnuntain helppo ja herkullinen ateria, mikä syötiin illankähmässä lämmön laskettua edes jonkinverran inhimillisiin lukemiin.

 

CIMG2883-001-normal.jpg

Puisia varrastikkuja olisi hyvä liottaa vedessä ennen käyttöönottoa....minä useinkin pinnaan siitä ja laitan foliota puutikkujen päihin....

Grillatut possun sisäfilevartaat

1 maustamaton viljapossun sisäfile

Marinaadiin: öljyä (noin ½ dl), soijakastiketta (noin ½ rkl), worcesterkastiketta (noin 1 rkl), paprikajauhetta, valkosipulia (2 pulleaa kynttä), mustapippurirouhetta, sokeria (1-2 tl), sitruunanmehua(2-3 rkl), tuoretta timjamia, suolaa

(lisäksi vartaisiin ananasta)

+ tietenkin tarvitaan jonkinlaisia varrastikkuja

Puhdista file ja leikkaa se isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita marinadianinekset sekaisin ja kaada lihojen sekaan. Sekoittele, jotta mausteliemi levittääytyy tasaisesti lihoihin. Anna lihojen maustua kylmässä 1-2 tuntia (voit toki maustaa jo lihat vaikka edellisenä päivänä). Pujota lihat vartaisiin...ei kuitenkaan kauhean kauhean tiukasti kiinni toisiinsa. Jos haluat voi vartaisiin pujottaa muutakin esim ananasta (tuore oliskin aivan ihanaa) tai kokonaisia kirsikkatomaatteja. Grillaa vartaat kypsiksi...älä kuitenkaan liian kauaa, ettei lihat mene liian kuivaksi.

 

CIMG2898-normal.jpg

Grillattaviin kasviksiin on ennen grillausta laitettu pintaan vain öljyä, suolaa ja mustapippuria myllystä....ja sitten vaan grillataan halutun värisiksi ja kypsiksi. Mää voisin popsia grillattua suippopaprikaa vaikka joka päivä....

 

CIMG2893-normal.jpg

Minä kokeilin  vartaiden kastikkeena sipuliversiota maustetuista creme fraicheista. Tykkäsin, vaan ehken valkosipulinen Crea on kuitenkin enemmän makuuni tällaisten lihojen kanssa.