IMG_20220312_210619.jpg

Yhteen aikaan tuli tehtyä useinkin erilaisia munakas/pannukakkurullia, vaan nyt ovat olleet unohduksissa. Lähinnä jauhomääristä riippuen rullan nimi on joko munakasrulla tai pannukakkurulla. Ihan postauksen lopuussa on linkitettynä eri lähteistä ohjeita, joita olen käyttänyt.

Minä paistoin yhden pellillisen kokoisen munakasrullapohjan, puolitin sen ja tein kahta eri täytettä. Jos teet vain yhtä täytettä, muista tuplata täytemäärä koko pellilliseen. Minä laitoin täytteisiin maustettuja tuorejuustoja, kun niitä olin ostanut reilusti, mutta täytteeseen voi ihan hyvin laittaa kosteuttamaan muutakin "valkoista."

Munakasrulla

Pohja:

6 isoa kananmunaa

6 dl maitoa

1½ dl vehnäjauhoja (monissa ohjeissa näyttää olevan vain 1 dl, vaan minä laitoin nyt 1½ dl ohjeeni mukaan)

1 tl leivinjauhetta (tätä ei ole monissa ohjeissa, vaan minä laitan)

1 tl suolaa (ens kerralla laitan ihan pikkasen enemmän)

Sekoita maito ja kananmunat käsivatkaimella. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (minulla pellin koko 34x37 cm)  ja paista 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 15-20 min eli nätin ruskeaksi pinnalta ja pohjallakin pitää olla paistoväriä. Kumoa pohja toisen leivinpaperin päälle, jos halat kauniimman paistopinnan rullan pinnalle. Minä kumoan aina.

(minä leikkasin pohjan kahteen osaan, koska tein kahta eri täytettä) Levitä pohjalle haluttu täyte, rullaa kääretortun tapaan, ripottele juustoraastetta vielä pinnalle ja ruskista 225-250 asteisessa uunissa kunnes juusto sulanut ja saanut hieman väriä. Minä käytin uunigrilliä päällä muutaman minuutin, että sain äkkiä kunnon ruskean pinnan. Munakasrulla on hyvää myös ilman pintajuustoa ja ruskistusta.

Täytevaihtoehto 1. kinkkutäyte

(tein tämän määrän siis puolikkaalle pohjalle, muista tuplata, jos teet koko pellillisen pituisen rullan)

150 - 175 g savukinkkua

1 pieni keltasipuli hienonnettuna (tai pätkä purjoa) + rasvaa kuullottamiseen

1 maustekurkku (kuutioituna noin 1 dl)

suolaa, mustapippuria

2 pientä minipaprikaa pieninä kuutioina

noin 125 g chili-paprikatuorejuustoa (tai muuta maustettua tai maustamatonta juustoa ja sillon vaan täytteeseen enemmän makuja)

(1 tl valkoista maissitärkkelysjauhoa -> ei ole välttämätön)

tuoretta persiljaa noin ½ dl hienonnettuna

-> Kuullota hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää kaikki muut ainekset ja anna täytteen hautua 5 min välillä sekoitellen. Tarkista maku.

IMG_20220311_093344.jpgIMG_20220311_095923.jpg

Minä leikkasin siis pohjan kahtia, koska halusin tehdä pienemmät rullat kahdella eri täytteellä.

IMG_20220311_102341.jpg

Täytevaihtoehto 2 tonnikalatäyte

(puolikkaalle pohjalle sopiva määrä, muista tuplata määrät, jos teet koko pellin pituisen rullan)

2 x 80g/56 g tonnikalaa

100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa (tai ruohosipuli- tai muu mieleinen tuorejuusto)

1 pieni kuullotettu hienonnettu sipuli (tai purjoa tai ruohosipulia)

5 cm pätkä tuoretta kurkkua oikein pieninä kuutioina

(tähänkin sopisi oikein hyvin maustekurkkukuutiot, tomaattikuutiot yms miedontamaan tonnikalan makua)

sitruunan mehua, sitruunapippuria tai mustapippuria, suolaa, tilliä

-> Valuta tonnikala ja sekoita kaikki ainekset tahnaksi. Maistele.

IMG_20220311_102415.jpg

IMG_20220312_204328.jpg

Ilman juustogratinointiakin on hyvää, myös kylmänä.

IMG_20220312_210302.jpg

Muita munakasrulla-ohjeita (tai pannukakkurulla)

Pekoni-kinkkutäytteinen munakasrulla blogiarkistostani, ohje täällä

K-ruoka ohje tonnikalamunakasrullasta löytyy täältä

Iltasanomien ohje tonnikala-raejuustotäytteiseen löytyy täältä.

Ruoka &kotisivuston jauheliha-munakasrullaohje löytyy täältä

Jauhelihatäytteinen pannukakkurulla blogiarkistostani, ohje täällä.

Pannarirulla blogiarkistossa, ohje täällä