CIMG2460.jpg

Meillä ei olla mitenkään erityisiä poron lihan faneja, mutta silloin tällöin se menee oikein pehmeäksi kypsennettynä. Nimenomaan ihan oikea poronliha, eikä mikään riistakäristyssekoitus. Tällä kertaa poron paistista valmistui aikuiseen makuun käristystä. Tummaa olutta nesteeksi, niin tulipas ihanan hipleä maku käristykseen. Sipulia tykkään laittaa käristykseen, vaikkei sitä monissa ohjeissa olekkaan.

CIMG2458.jpg

Poronkäristys aikuiseen makuun

400 g pakkaus pakastettua poron paistia viipaleina

2 pientä keltasipulia lohkoina

rasvaa lihojen ruskistamiseen (käytin voita)

kokonaisia maustepippureita (noin 10 kpl)

laakerinlehtiä (2-3 kpl)

suolaa (aluksi 1 tl)

noin 3 dl tummaa olutta

1-2 dl vettä

Ruskista lihat pienissä erissä oikein muumassa padassa/pannulla. Loppuvaiheessa laita sipulitkin mukaan kuullottumaan. Lisää olut, vesi ja mausteet ja kuumenna pata kiehuvaksi. Jatka kypsentämistä liedellä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunnin ajan TAI laita käristys hautumaan noin 175 asteiseen uuniin, kuten minä tein. Tarkista välillä nesteen riittävyys ja lisää tarpeen mukaan jompaa kumpaa nestettä. hauduta uunissa väh tunnin ajan. Tarvittaessa laita kansi padalle/folio uunivuoan päälle. Maistele ja lisää suolaa ripsaus tarvittaessa. Tarjoa lisänä perunasosetta ja puolukkasurvosta ja tietty lisäkesalaatti passaa aina tällaisellekin ruoalle.

CIMG2451.jpg

Käristyksen lihamäärä tuntuu kypsänä aina niin vähäiseltä, mutta tästäkin tuli 4 ihan hyvänkokoista annosta.

CIMG2439.jpg

Salaatissa on iahn vaan simppelisti jääsalaattia, verkkomelonia, tomaattia ja kurkkua.