CIMG4627-001.jpg

Pitsaa tulee silloin tällöin kotonakin tehtyä, vaikkakin olemme kannattaneet aika ahkerasti myös paikallisia pitsapaikkoja. Viime viikolla kokeiltiin meille uusi leivinjauheella tehtävä pitsa. Tässä pohjassa on aika paljon rasvaa....vaan laitoin näin ekalla kertaa tehdessäni ohjeen mukaisen määrän. Varmaan tuosta määrästä voi halutessaan vähentääkkin sitä...

CIMG4621.jpg

Minä tein pohjan (alkuperäinen ohje jostain netin syövereistä) ja kokosin pitsan ja kanssasyöjä paloitteli ainekset.

Pelllillinen pitsaa leivinjauhepohjalla

Pohjataikina

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa (tai ½ tl, jos tykkää vähäsuolaisesta)

75 g sulatettua rasvaa

2 dl maitoa

Pitsakastike

tomaattimurskaa + tomaattipyrettä + suolaa + sokeria + pitsamaustetta + valkosipulia + mustapippuria myllystä

Meillä täytteenä

(monenmoista, vaan määrät oli pieniä)

kinkkuleikkelettä

meetwurstia

isoja katkarapuja

tonnikalaa

punasipulia

ananasta

punaista paprikaa

jalapenoa ( sekä täytteiden seassa että paiston jälkeen pinnalle)

juustoraastetta

sekoita pohjan kuivat ainekset kulhossa. Lisää sekaan rasvasula ja maito ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Levita taikina pellille ja taputtele se koko pellin kokoiseksi ohueksi tasaiseksi levyksi. Levitä pitsakastike päälle. Ripottele juustoraastetta kastikkeen päälle. Levitä halutut pitsan täytteet ja vielä päälle vähän juustoraastetta. Paista pitsa 200-225 asteisessa uunissa kypsäksi...aikaa menee 15-20 min. Tarkkaile pitsaa, ettei se kuivu ja pala. Pohja ottaa helpolla väriä, koska nesteenä on maito.

CIMG4624.jpg

Yhteistyöllä syntyikin oikein makoisa pitsa. Pitsan päälle ripoteltiin vielä syöntivaiheessa lisää pitsamaustetta ja viipaloitua jalapenoa.

Enpä suurempia eroja huomannut tällä pohja-ohjeella aikaisemmin käyttämääni ohjeeseen. Tällä ohjella tulee pikkasen paksumpi pohja. Kumpainenkin ihan hyviä ohjeita.