IMG_20241228_083907_edit_19807137473069.

Varmaankin kohta taas jumittuu Vuodatus. Eikä näköjään vimpaimet (siis nuo sivulaatikostot) päivity yms...

Mulla ainakin blogi toimii todella hitaasti. Mitenhän muilla?

Jossakin muodossa silliä halusin omalle lautaselleni joulun aikaan, joten päätin tehdä pitkästä aikaa helppoa smetanasilliä. Minä teen smetanasilliä mistä sillistä vaan. Nyt oli jääkaapissa aukaistu prk sipulisilliä, niin käytin sitä.

Helppoon smetanasilliin tarvitaan vaan

silliä pieninä kuutioina (minulla on tuossa astiassa vajaa 1 dl sillikuutioita)

smetanaa (laitoin vajaan puolet 180 g pikarista tätä smetanaa)

1 keskikokoinen keltasipuli puolirenkaina (tykkään, että sipuli erottuu seoksessa, minä kuumennan sipulia mikrossa ihan hetken, koska haluan raakan sipulin maun pois)

tuoretta tilliä hienonnettuna

mustapippuria oman maun mukaan

ja toki voi laittaa muita mieleisiä mausteita

Kaikki ainekset sekoitetaan paksuksi "mössöksi" ja maistelee, että suolaisuus ja muut maut riittävät. Muutaman tunnin kannattaa antaa tekeentyä jääkaapissa kunnolla suojattuna.

Teen tätä aina joskus uusille perunoille kesäaikaan ja kyllä tämä maistuu ihan vastatehtynäkin.

IMG_20241223_145003_edit_19780714606204.

Maistelun jälkeen lisäsin vielä mustapippuria seokseen.

IMG_20241228_134412.jpg

Hyvää oli smetanasilli perunan ja rosollin  kanssa, mutta mulle maistui myös saaristolaisleipäviipaleen ja ruisnappien päälle laitettuna.

IMG_20241223_144740.jpg

Smetanasilliä tehdessä tein itselleni pieneksi huikopalaksi tällaisen voileivän smetanasillin aineksista. Tumman joululimpun päällä on smetanaa, silliä, mikrossa pehmitettyä sipulia ja tilliä. Rouhasin tuohon päälle vielä mustapippuria ennen voileivän syömistä.