Monessa muodossa possunlihaa olemme kesän aikana syöneet, vaan kyljykset pääsivät lautasillemme ihan lounasruokana tämän ainokaisen kerran. Tällä kertaa paparikaisena versiona...
Paprikaiset porsaankyljykset
4 kpl porsaankyljyksiä
suolaa ja mustapippuria myllystä lihojen maustamiseen
hieman rasvaa lihojen ruskistamiseen
1 punainen (suippo) paprika
2 pientä sipulia
2 dl ruokakermaa (jos et tykkää, laita tilalle lihalientä)
sinappia (n. ½ rkl)
sokeria ripsaus
paprikajauhetta (kukkura tl)
2 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia (tai kuivattua)
suolaa ja mustapippuria rouheena
Nuiji kyljyksiä hieman muovin läpi lihanuijalla tms.... tämä vaihe ei ole välttämätön, vaan itse tykkään tehdä näin. Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ja mausta ne. Laita uunivuokaan ja laita pällyksen tekemisen ajaksi 175-200 asteiseen uuniin kypsymään.
Lohko sipuli, hienonna valkosipuli, suikaloi paprika. Freesaa ainekset pannulla kevyesti. lisää neste ja mausteita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja kaada seos kyljyksille. jatka ruoan kypsentämistä kunnes kyljykset ovat halutun kypsiä. Minä annoin kyljysten hautua lähes 40 min, kun ei ollut hoppua ruoanlaiton kanssa. Loppupuolella vähensin vielä uunin lämpöä, etteivät kyljykset kuivuneet ja tulleet turhan tummiksi.
Lisäkesalaatti
rucolaa, pehtoorinsalaattia ja tavallista lehtisalaattia
ananasta
kirsikkatomaatteja
kurkkua
salaattijuustokuutioita
tuoretta basilikaa
ja maistui salaatti ihan tällaisenaankin...
Kommentit