CIMG3249-normal.jpg

Monessa muodossa possunlihaa olemme kesän aikana syöneet, vaan kyljykset pääsivät lautasillemme ihan lounasruokana tämän ainokaisen kerran. Tällä kertaa paparikaisena versiona...

Paprikaiset porsaankyljykset

4 kpl porsaankyljyksiä

suolaa ja mustapippuria myllystä lihojen maustamiseen

hieman rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 punainen (suippo) paprika

2 pientä sipulia

2 dl ruokakermaa (jos et tykkää, laita tilalle lihalientä)

sinappia (n. ½ rkl)

sokeria ripsaus

paprikajauhetta (kukkura tl)

2 valkosipulin kynttä

tuoretta timjamia (tai kuivattua)

suolaa ja mustapippuria rouheena

Nuiji kyljyksiä hieman muovin läpi lihanuijalla tms.... tämä vaihe ei ole välttämätön, vaan itse tykkään tehdä näin. Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ja mausta ne. Laita uunivuokaan ja laita pällyksen tekemisen ajaksi 175-200 asteiseen uuniin kypsymään.

Lohko sipuli, hienonna valkosipuli, suikaloi paprika. Freesaa ainekset pannulla kevyesti. lisää neste ja mausteita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja kaada seos kyljyksille. jatka ruoan kypsentämistä kunnes kyljykset ovat halutun kypsiä. Minä annoin kyljysten hautua lähes 40 min, kun ei ollut hoppua ruoanlaiton kanssa. Loppupuolella vähensin vielä uunin lämpöä, etteivät kyljykset kuivuneet ja tulleet turhan tummiksi.

CIMG3248-normal.jpg

CIMG3269-001-normal.jpg

Lisäkesalaatti

rucolaa, pehtoorinsalaattia ja tavallista lehtisalaattia

ananasta

kirsikkatomaatteja

kurkkua

salaattijuustokuutioita

tuoretta basilikaa

CIMG3261-normal.jpg

ja maistui salaatti ihan tällaisenaankin...