Mia epäili tämän ohjeen olevan Kaarina Roinisen jostain kirjasta...itselläkin niitä pari hyllyssä on, mutten ruvennut asiaa tarkistamaan... Kovin tämä ohje tuntuu samanmoiselta millä olen aikaisemminkin tehnyt....
Ohjeella ei tule kovin paksua piirasta edes 50 cm uunin pellille... jotenkin itse haluaisin tuon pohjaosuuden olevan vähän pullakampi , joten ensi kerralla suurennan pohjan osuutta. Omenat ja päällys kyllä riittivät hyvin pellilleni.
Omena-toscapiirakka
Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl maitoa
Pohjan päälle:
5 isoa omenaa
Kuorrutus:
100g margariinia tai voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100g mantelilastuja tai -rouhetta
Valmistaminen:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja jäähtynyt rasvasula sekä maito. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina leivinpaperin ( minä laitoin taasen kaksi papria päällekkäin) päälle uunipellille.
Kuori ja lohko omena. Lado omenaviipaleet taikinan päälle niin että koko pinta peittyy. Paista piirakkaa n. 200 asteessa uunin keskitasolla 10min.
Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää joukkoon kaikki muut kuorrutuksen aineet ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen pohjaa myöten.
Levitä toscaseos puolikypsän piirakan päälle.... avita kuorrutusta varovaisesti levittäytymään (lastalle/veitsellä) tasaisesti piirakan päälle.
Jatka piirakan kypsentämistä vielä 10-15 min. Varo, ettet paista piirakkaa turhan kuivaksi.
Huom! 60 cm uunin pellille kannatta ohje ehdottomasti suurentaa (jopa puolitoistakertaiseksi)
Hyvää....
Kommentit