CIMG8957.jpg

Jo jokunen aika sitten tein ystävän pyynnöstä ihan tavallista kanelipullaa. Muodon sain valita itse ja silloin yleensä teen jollakin tapaa kierrepullia, koska näistä tietää minkä mallisia ovat uunista tullessakin. Joskus korvapuusteille tapahtuu kummia uunissa, vaikka kuinka olisi leikannut ja painanut ne omasta mielestään ok. Vielä pitää siis pullien tekoa harjoitella.

Taikinana on ihan tavallinen pullataikina.

CIMG8908.jpg

Tällä kertaa tein kierrepullat tällä tavalla kohotetusta taikinasta. Voisulan levitin koko suorakaiteeksi kaulitulle levylle, kuivat makuaineet vain puolelle ja sitten kääntö. Vähän taputtelua, että kerrokset tarttuvat toisiinsa ja käsin voi vielä levyä muotoilla tässäkin vaiheessa painelemalla.

CIMG8911.jpg

Sitten vaan suikaleiksi leikkuu. Minä leikkaan ihan vaan isolla leikkuuveitsellä. Saan helpommin leikattua mitä taikinapyörällä.

Minä kiepsautan kierteisen suikaleen kädessä pullaksi, vaan voi sen tehdä pöydälläkin/pellillä. Hyvä kohotus pullille, munaseoksella voitelu, koristeeksi raesokeria/hienoa sokeria ja pullat paistumaan väh 225 asteiseen uuniin keskitasoon. Kypsyvät nopeasti, koska ovat litteitä pullia.

Täältä löytyy toinen tapa tapa tehdä kanelikierrepulla. Ja tapoja on vielä muitakin.

CIMG8953.jpg

Ihan tarkoituksella yritin pitää valmiin pullan koon inhimillisen kokoisena, ettei tulis jötkyläpullia.

CIMG8951.jpg

Olen joskus ennenkin varmaan todennut, että aikoinaan kun Leipurin tukusta ostin nämä isot leivinritilät, en silloin tiennyt miten kovassa käytössä tulisivat olemaan. Hyvin ovat kestäneet. Ovat jämäkät leivinritilät.

CIMG8934.jpg

Näistä pullista riitti monelle ystäväperheelle pullantuskaan.