Tällaisia voileipäkakkuja tarjottiin äitini (siis mutsin) 80v synttäreillä.....
Leipinä sekä isoissa, että pienemmissä kakuissa on tällä ohjeella tehtyä vuokahiivaleipää.
Kostutusliemenä käytin jäähdytettyä lihalientä. Täytteiltään kaikki kakut olivat samanlaisia. Alla olevassa kuvasarjasta käy ilmi täytekerrokset... kaikissa kakuissa on 4 täytekerrosta... tarkkoja ainesuhteita en kirjoittele.....savukinkkua varaan yhteen vuokaleivän kokoiseen kakkuun 600 g ja tahnaaineksena tykkään käyttää kermaviiliä n. 1 prk, muista tahnoihin tulevista tykötarpeista riippuen eli alla olevaan kakkuun tarvittiin 1.2 kg lihaa + lähes 2 purkillista kermaviiliä. Hienonnan lihan monitoimikoneen leikkuriterällä ja sekoitan kermaviiliä sekaan niin että tulee jämäkkä tahna ja jaan sen perustahnan 4 osaan... joista sitten jokaisesta muokkaan hieman eri makuista
Kaksi isoa leipäviipaletta vierekkäin ja kostutettu hyvin.
1. välin täytteessä on neljäsosa perustahnasta + aurinkokuivattua tomaattia + purjoa+ pippurituorejuustoa
sitten taas leipäkerros päälle ja hyvä kostutus ( tykkään käyttää pullasivellintä)
2. täytevälissä on neljäsosa perustahnasta + kurkkusinappisalaattia
ja taas leipäkerros + kostutus
3. täytevälissä on perustahnasta neljäsosa + monitoimikoneella hienonnettua paprikaa + hieman paprikajauhetta + hieman valkosipulisuolaa
ja taas leipäkerros + kostutus
4.täytevälissä on viimeinen neljännes perustahnasta + tuoretta kurkkua + hieman juustoraastetta
.... ja vielä viimeinen leipäkerros ja kunnon kostutus pintaan...
Tässä kakut menossa jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään asti. Laitoin kakkujen päälle tarjotttimet ja kevyet painot jääkaapissa olevista ruokatarvikkeista...
Kakkujen kuorrutuksessa on puolet kreikkalaista valkosipulituorejuustoa ja puolet maustamatonta tuorejuustoa. Yhden vuokaleivän kokoiseen kakkuun varaan 300 g kuorrutusjuustoa. Eli tähän isoon kakkuun meni 600 g yhteensä juustoja. Reunoilla on juustoraastetta ja päällä lihaleikkeleitä ja sitten muovit suojaksi ja kakut jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän kuljetusta.Kakut kuljetettiin siis tällaisenaan juhlapaikalle ja vasta siellä seuraavana päivänä laitettiin muut koristeet kakkujen päälle.
Ihan hyvin onnistui näidenkin kakkujen kuljetus täpötäydessä henkilöautossa juhlapaikkakunnalle reilun kolmen tunnin ajomatkan päähän, tuulessa ja lumipyryssä...
Tässä kuvassa on osa voileipäkakuista......nämäkin kakut tekivät hyvin kauppansa mutsin synttäreillä....
Kommentit