Joskus meinaa kermaviilipurkillinen jäädä jääkaappiin vanhettumaan....tässäpä yksi vaihtoehto tuhota se. Ihan tavallista omenapiirakkaa. Ilman mitään rahka-tai kermalisäyksiä päällä.

Ohjeen otin Makeaahyvää-blogista, Anu kirjoitaa ottaneensa ohjeen Ruoka-Pirkasta... jostain syystä minä en onnistunut löytämään alkuperäistä ohjetta ( monta muuta omenapiirakkaohjetta kylläkin löytyi taas kokeiltavaksi), joten kopsasin sen Anulta. Kiitos.

Tässäkään omppupiirakkaohjeessa ei tarvitse mitään vatkailla....

Helppo omenapiirakka

1 tlk (200 g) kermaviiliä

2 dl sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1½ dl juoksevaa margariinia

Pinnalle:

4-6 isoa omenaa ( laitoin 7 aika isoa ulkolaista omppua)

sokeria ( laitoin vain ½ dl)

kanelia ( laitoin n. 2 tl)

 

Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri, munat, vehnäjauho-soodaseos ja margariini.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Viipaloi päälle kuorittuja omenoita ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa, uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Mimmin lisäyksiä

Huom! Taikinamäärä tuntuu aika pieneltä, mutta kyllä siitä normipaksuinen piiras tuli 50 cm leveän uunin pellillä tehtynä. Itse tykkään hieman muhkeammasta pohjasta, joten ensi kerralla teen pohjataikinan hieman isompana. Paistolämpötilaa ja aikaa kannattaa jokaisen seurata omassa uunissaan, minä paistoin hieman miedommassa pikkasen pidemmän aikaa.

Helppo ja nopeatekoinen hyvä peruspiirakka.... rasvaa ja sokeriakaan ei käytetä paljoa.