Eräässä kyläpaikassa sain niin hyvää rahka-persikkapiirasta, että olihan sitä itsekin ruvettava tekemään. Tämä on tosin eri ohjeella tehty...

Rahkapiirakkaan tein jälleen kerran helpon sekoitettavan pohjan, ei tartte vaahdotella mitään ja on ihan hyvä pohja vaikka mihin makeisiin piirakoihin. Tällä kertaa persikan palaset on sekoitettu muiden täyteainesten sekaan.

Persikka-rahkapiirakka
 
 Pohja:
 
100 g sulatettua rasvaa
¾ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
1 prk rahkaa ( käytin valkosuklaa-lime versiota)
1 dl vaniljajogurttia
n. ½ dl sokeria
3 isoa munaa
5 tippaa sitruunamehutiivistettä
2 tl vaniljasokeria
5 säilykepersikan puolikasta kuutioituna (i pieni prk)
 
Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina siihen, nosta myös reunat taikinasta.
 
Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin ja kaada pohjan päälle vuokaan. Mikäli persikoita ei halua sekoittaa muiden täyteainesten kanssa, voi ne toki laittaa pohjan päälle ja vasta sitten kaataa rahkaseoksen päälle. Kypsennä piirakkaa n.170 asteisessa uunissa 40-50 min....
Tuossa Pyrex-lasi vuoassa kypsyy pikkasen nopeammin mitä monissa muissa... ja hyvä että  näkee pohjalta että sieltäkin on paistunut.
Malta jäähdyttää piirakka oikein hyvin ja nauti vasta sitten.
 

Tykättiin... ei ole kovin makeaa.