IMG_20211006_102329.jpg

Edesmennyt isäni teki maailman parasta lihakeittoa. Vieläkään ei minulle ole auennut kaikki keiton salat, mutta valmistusmenetelmänä noudatin tämänkin keiton teossa isän oppeja eli ruskistin lihat oikein ruskeiksi paistinpannulla ennen hauduttamista. Tokihan aikoinaan lihakeitto tehtiin (ja vielä nytkin tehdään ) eri ruhonosista, vaan tämä on tällainen pikaisempi versio helposta lihakeitosta. Vaikka tein keiton naudan minuuttisuikaleista, haudutin lihoja ruskistamisen jälkeen, sillä tykkääämme oikein pehmoissesta lihasta.

Tälleen minä keiton tein.

Lihakeitto (naudan minuuttilihasta)

(valmista keittoa tulee pikkasen reilu 2 litraa)

300 g naudan minuuttisuikaleita

2 isoa keltasipulia

rasvaa lihojen ruskistamiseen

vettä

lihaliemikuutioita/lihafondeja (1-2 kpl)

suolaa (aluksi vaan ½ tl)

kokonaisia maustepippureita (10 kpl)

soijakastiketta ( aluksi ½ rkl)

paprikajauhetta (aluksi ½ tl)

rouhittua mustapippuria muutama kierros myllystä

laakerinlehtiä (3-4 kpl)

6 oikein isoa perunaa (= noin 800 g kuorimatonta)

400 g pakastekeittojuureksia

(sipulin vihreitä varsia -> pakastin kesällä )

persiljaa

Valmistaminen

Ruskista lihat ja hienonnetut sipulit oikein kuumalla paistinpannulla ja siirrä kattilaan.

Lisää vettä niin että lihat reilusti peittyvät ja kaikki mausteet ja anna lihan hautua noin 1 tunti.

Lisää keittoon kuoritut huuhdotut pienet perunakuutiot ja pakastekeittojuurekset ja jatka kypsentämistä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon  tarpeen mukaan vettä kypsymisen aikana. Tarkista keiton maku. Lisää hienonnettu persilja keittoon just ennen

IMG_20211006_112312.jpg

Kyllä keitossa ihan reilusti sattumiakin on, vaan minä laitoin keiton nestevoittoiseksi, koska sellaisesta tykkäämme.