CIMG4091-normal.jpg

Omenoita säilöttiin ihan urakalla viime viikolla, vaan pitihän sitä jotain omppuleivonnaisiakin tehdä. Muffinsseja ja kahta mulle uutta piirakkaa pyöräytin yhtenä päivänä...

Alkuperäinen helppojen omenamuffinssien ohje löytyy täältä, aika monissa muissakin lähteissä näyttää olevan tämä sama ohje sillä muutoksella, että mehu on muutettu ruokakermaksi.  Pieniä muutoksia tein minäkin, joten alla ohje miten muffinssit meillä valmistuivat.

Helpot omenamuffinit

(16 kpl ihan hyvän kokoisia muffinsseja)

3½ dl vehäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl jauhettua kanelia

1 dl ruokakermaa

2 munaa

1 dl sulatettua rasvaa (100 g voita tai margariinia)

1 dl jotain mehua (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinimehua, minä käytin 3 hedelmän mehua...myös maitoa/ruokakermaa tämänkin määrän voi laittaa)

3 dl pieneksi kuutioitua omenaa (laitoin pikkasen enemmänkin...)

(pinnalle mantelilastuja)

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita joukkoon omenakuutiot ja lopuksi muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin (tarpeen mukaan muffinssipelti myös käyttöön) ja ripottele mantelilastut tms päälle, jos käytät niitä. Paista muffinssit vähän alle 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Kokeile muffinssin kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä muffinssi. Varo kuitenkin, ettet kypsennä muffinsseja turhan kuiviksikaan.

CIMG4086-normal.jpg

Osan muffinsseista paistoin (ohjeen mukaan)  ihan tällaisenaan ja osaan laitoin mantelilastuja päälle ennen paistoa..... ne kyllä passasivat oikein hyvin noihin antaen pientä purutuntumaa syödessä.

CIMG4093-normal.jpg

...ja vielä yhteispotretti muffinsseista.

Ohjeella tulee mehevän kosteita muffinsseja, ei semmosia höttösiä. Minä tykkäsin rakenteesta ja mausta ja varmasti tulee käytettyä ohjetta uudemmankin kerran.