CIMG7034.jpg

Viime perjantaille tein tällaisen superpienen voikkarin ihan omalle porukalle...siskon porukat luetaan omaksi. Tämä voikkari syntyi periaatteella mitä kaapista löytyy, joten tässä ei ole mitään ihmeellisyyksiä. Kurkkusalaatin/relishin/suolakurkutkin jätin ihan tarkoituksella pois, kun niitä tulee yleensä aina laitettua voikariin. Rullaversio siksi, kun se on niin näpsäkkä tekasta ja minusta se syntyy nopeammin mitä muu versio. Rullaaminen ei ole vaikeaa, kunhan vaan "pakottaa" alun lähtemään rullalle...

Pieni kinkkuvoileipäkakku

6 isoa siivua paahtoleipää (mulla graham versiota, kun ei kaupassa muuta ollut)

leipäviipaleiden kostuttamiseen maitoa

Täyte:

noin 200 g ohuen ohutta kinkkuleikkelettä (mulla ylikypsää saunapalvia)

noin 200 g tuorejuustoa (mulla puolet laktoositonta maustamatonta ja puolet chili-paprikaversiota)

5 cm pätkä kurkkua ihan pieninä kuutioina

½ pientä suippopaprikaa pieninä kuutioina

Kuorrutus:

noin 150 g tuorejuustoa (mulla samaa kun täytteessä) + tarvittaessa loraus maitoa. Käyttämieni juustojen kanssa sitä ei tarvittu.

Koristeeksi:

muutama kinkkuleikkelesiivu

tomaattia, kurkkua, paprikaa, persiljaa....mitä nyt itse kukin haluaa laittaa

Tasoita leipäviipaleiden reunat....minä en leikkaa pois kaikkia reunoja, sillä niitä ei huomaa valmiissa kakussa. Saksilla on kätevää leikata reunat suoriksi. Lado leipäviipaleet levyksi esim halkaistun muovipussin päälle...2 rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät maidolla reilusti joko vaan toiselta puolelta tai pienemmästi kummaltakin puolelta. Hienonna täytekinkku ihan pieneksi ja sekoita tuorejuustojen kanssa. Laktoosittomat juustot ovat sen verran löysiä, ettei löysykettä tarvitse, vaan jos käytät muunlaista juustoa, voi täytteeseen lisätä ihan pikkulorauksen maitoa löysykkeeksi. Levitä täyte kostutetuille leiville tasaisesti ja varovaisesti, etteivät leipäviipaleet liiku paikoiltaan. Ripottele kurkku ja paprikakuutiot täytteelle....toki ne voi lisätä täytteeseenkin. Rullaa kakku rullaksi.....aluksi napakka rullan alku ihan sormilla alkua painaen ja siitä sitten vaan rullaa muovin avulla. Kieraise rulla tiiviisti muoviin, sulje myös päät, vaan varo ettet pyöristä niitä liikaa. Laita kakku kylmään tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, vaan mielellään seuraavaan päivään. Kuorruta kakku sekoitetuilla tuorejuustoilla....pursottaakkin voisi, jos haluaa. Minä vaan levitin täytteen veitsellä epätasaisekis rullan pintaan...päitä en tällaisessa peitä, ettei kukaan saa kuorrutusta turhan paljoa. Koristele kakku mieleisellä tavalla. Ja eikun syömään...

Esim täällä (pienempi) ja täällä (isompia) on siskon 50-v juhliin tekemien  rullavoikkarien teosta. Periaate sama, nyt vaan paljon pienempi kakku.

CIMG7028.jpg

CIMG7031.jpg

Kyllä persilja tai muu vihreä esim herneenversot vaan kummasti piritävät kakkua...eikös?

CIMG7036.jpg

Nelistään istuttiin kahvipöydässä ja hetken kuluttua lautanen näytti tältä... olshan tästä useammalle pitäny riittää, vaan oltiin nälkäsiä...