Broileri/kanaruokia tehdään meillä usein. Tämän ruoan tein muutamia päiviä sitten ja kumpainenkin tykättiin tästä. Meille tämä piisasi kahdelle aterialle eli jos 1 kananpaistileike on lihana riittävän iso yhdelle aterialle/syöjä, niin ohjeesta piisaa silloin neljälle. Minä laitoin ruoan esivalmistelujen jälkeen uuniin kypsymään, mutta ihan yhtä hyvin tämän voisi kypsentää paistinpannulla tai padassa liedellä.
Tässäkään ruoassa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, saman tyyppisiä ruokia on blogissani kymmenittäin, mutta sen verran hyvää tämä meistä oli, että pääsee ohjeeksi kirjoitettuna tänne. Ohjeen alkuperää en ruvennut etsimään/metsästämään. Minä olin tallentanut tämän itselleni kokeiltavaksi eräästä facen ruokaryhmästä.
Minä tein broileri-pekoniruukun tälleen...
Broileri-pekoniruukku (uunibroileri paistileikkeistä)
170 g paketti pekonia
600 g kanan paistileikkeitä, maustamattomia (4 kpl lihoja)
1 punainen suippopaprika suikaleina
1 oikein pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna/raastettuna
1 pieni prk ananasta (4 viipaletta paloiteltuna tai pieni prk paloja) ja mehu
noin 3 dl ruokakermaa (laitoin 15% maustamatonta, mutta tokihan maustetut ruokakermat myös käyvät)
Mausteiksi laitoin musta/sitruunapippuria, currya, kuivattua oreganoa, ripsauksen chiliä ja suolaa… mutta tämänhän voi maustaa omilla lempimausteilla
Valmistaminen
Suikaloi pekoni, ruskista se pannulla ihan kunnolla ruskeaksi ja ota pekoni lautaselle.
Ruskista paistileikkeet pekonin rasvassa oikein kunnolla ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä lihat uunivuokaan. Lisää pekoni takaisin pannulle ja kaikki muut (paitsi ne ruskistetut lihat ) ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Maistele kastiketta. Kaada kastikeseos lihojen päälle vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 - 200 asteisessa uunissa noin 40 min.
HUOM! Ruoan voi halutessaan kypsentää myös padassa/paistinpannulla liedellä.
Uuniin ruoka meni tämän nököisenä. Vähän sekoittelin ruokaa kerran kypsymisen aikana, koska en halunnut laittaa niin paljoa tähän lientä, että lihat olisivat kokonaan peittyneet.
Kypsä ruoka oltuaan lähes 200 asteisessa uunissa noin 40 min. Jos mieto lämpö, voi hautua pidempäänkin. Tarvittaessa folio vuoan päälle.
Parmesanporkkanat: Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin isoiksi suikaleiksi. Lisää sekaan loraus öljyä ja mausteita (minä laitoin hunajaa, suolaa, mustapippuria). Laita porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle tai vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 min. Sekoita porkkanoita ja lisää pinnalle parmesanjuustoraastetta ja jatka vielä kypsentämistä kunnes porkkanat ovat hyvän kypsiä. Lisää pinnalle persiljaa.
Me söimme ekalla kerrallabroileri-pekoniruukkua keitetyn riisin, parmesanuuniporkkanoiden ja uunitomaatin kanssa ja toisella kertaa ihan vaan perunamuusin ja lisäkesalaatin kanssa.
Kommentit