Tämä on jo aika mones kaalilaatikko-ohje blogissani ( ja kaikki ohjeet eivät ole edes päässeet tänne blogiin millä olen tehnyt), vaan tämäkin on hieman erilainen ohje mitä aikaisemmat, joten pääsköön tämäkin ohje tänne muistiin...
HUOM! Tällä ohjeella tulee ISO vuoallinen laatikkoa.
Kaalilaatikko
1,3 kg valkokaalia + 1-2 dl vettä + lihaliemikuutio
400 g naudan jauhelihaa
suolaa ( n.2 tl... enemmänkö?)
kuivattua meiramia ( n.1rkl)
paprikajauhetta ( n.1½ tl)
jauhettua valkopippuria ( 2 maustemittaa)
siirappia ( pikkasen vajaa 1 dl)
2 isoa keltasipulia
1½ dl raakaa puuroriisiä + vettä keittämiseen
5-6 dl maitoa (käytin laktoositonta rasvatonta maitojuomaa)
3 isoa munaa
Hienonna valkokaali ( jätä kova kantaosa pois) ja pehmitä sitä kattilassa vähässä vesi-lihaliemiseoksessa kannen alla välillä sekoitellen 10 - 15 min. Keitä samanaikaisesti riisi lähes kypsäksi kattilassa vedessä. Paista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Yhdistä kattilaan kaaliseoksen sekaan lihaseos, keitetyt riisit sellaisenaan ja kaikki mausteet. Sekoita seos hyvin ja kaada se uunivuokaan. Sekoita muna-maitoseos ja kaada sekin vuokaan. Sekoita aineksi vielä vuoassa ja tarkista nestemäärä...sitä pitäisi olla niin että lähes kaikki ainekset peittyvät. tarvittaessa lorauta tilkka maitoa vuokaan. Kypsennetyn laatikon maku on ihan erilainen kun kypsentämättämän, joten malta tehdä seuraavasti....Ota seosta esim kahvikuppiin ja kypsennä mikrossa -> maistele ovatko maut mieleiset.... lisää tarvittaessa makuja.... epäilen lisänneeni suolaa. Kypsennä laatikkoa n. 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Minusta pinta saa paistua ihan kunnolla ruskeaksi....se paistunut pintakerros on parasta.
Vaan olipa hyvää...
Kommentit