Aika ajoin muistan tämän hieman erilaisen tortun olemassaolon.... älkää antako Perugian tortun vaatimattoman ulkonäön hämätä. Maistuu hyvälle.. voita, sokeria, sitruunaa..... lisäkkeeksi passaa oikein hyvin mansikat ja kermavaahto tai jäätelö, mutta ilman lisähörsäkkeitäkin on hyvää

Minä pinnasin, enkä tehnyt kermavaahtoa, vaan syötiin lisukkeena mansikoita (kiitos sisarelleni) ja päälle siivilöityä tomusokeria.

Perugian torttu
 
¼ pkt tuorehiivaa
1 rkl haaleaa vettä
150 g voita
1 muna
3 rkl sokeria
vajaa tl suolaa
1 sitruunan hienoksi raastettu keltainen kuori
n. 4 dl vehnäjauhoja
 
pinnalle: 50 g voita ja 4-5 rkl sokeria
 
Liuota hiiva haaleaan veteen. Pehmitä voi. Sekoita voin mukaan hiivaseos, muna, sokeri, suola, sitruunankuori ja jauhot. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa noin ½ tuntia.
 
Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi ja nosta se pellille leivinpaperin päälle. Taivuta levylle noin sentin korkuiset reunat.
 
Leikkaa pinnalle tarkoitettu voi pieniksi kuutioiksi. Ripottele ne taikinalevylle ja päälle sokeri.
 
Paista torttua 8-10 min 250 asteisessa tavallisessa uunissa.
 
Tarjoa rapsakka torttu sakean kermavaahdon/jäätelön ja vaikkapa mansikoiden kera.
 
Yhdestä pyöreästä Perugian tortusta leikkaa vallan mainiosti 10 annospalaa.... enemmänkin
 

Ihan hyvää ilman lisukkeitakin ....