Tämä piirakka on todella nopea ja helppo valmistaa. Ei tarvitse vatkailla mitään kun kaikki pohja-ainekset vaan sekoitetaan sekaisin. Minä en laittanut piirakan päälle yhtään sokeria ennen paistamista , joten piirakka oli yllättävänkin vähämakeaa.... minulle kyllä riitti makeus syötäväksi ihan tuollaisenaankin.. tietystikkin vaniljakastikkeen tai jäätelöpallosen kera olisi vielä herkullisempaa....
Minä laitoin piirakan päälle koko litran mustikoita... vähempikin piisaisi....
Mustikkapiirakka
(pieni uunipellillinen, käytin 36 kertaa 38 cm uunipeltiä)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 muna
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl sokeria
1 prk = 2 dl kermaviiliä
2 dl appelsiinitäysmehua ( tai maitoa)
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
125 g sulatettua rasvaa
Päälle:
8 - 10 dl mustikoita
- sekoita muna ja sokeri sekaisin
- lisää kermaviili, mehu, jauho-leivinjauheseos ja viimeiseksi rasvasula -> sekoita tasaiseksi
- levitä taikina leivinpaperille uunipannulle
- ripottele marjat päälle
- paista 175 - 200 asteisessa uunissa keskitasossa noin 30 min.
Kommentit