IMG_20221008_180948.jpg

Sekoitettava kermaviilikakku on ollut nyt esillä monissa Facebookin leivonta/ruokaryhmissä.

Alkuperäinen ohje on täältä.

Lisäsin jo mausteita alkuperäiseen ohjeeseen ja ens kerralla lisään vieläkin enemmän. Valmistusohjetta muutin myös hieman, vaan ei varmaan ole lopputulokseen mitään merkitystä, tekeekö alkuperäisen ohjeen vai käyttämäni tavan mukaan. Ainekset vain sekoitetaan, ei tarvita mitään vatkailuja.

Ohjeella tulee 1 kpl kakkuja (2 litran vuokaan) Minä tein taikinaa tuplamäärän = 2 kakkua.

Kermaviilikahvikakku

(tarvitaan 2 litran vuoka)

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 rkl vanilja/vanilliinisokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa (laitoin kukkuran tl ja ens kerralla laitan enemmän)

1 tl kanelia (alkuperäisessä ohjeessa ½ tl, minä laitoin 1 tl ja ens kerralla laitan vieläkin enemmän)

0,5 tl suolaa (ens kerralla laitan pikkasen enemmän)

2 dl (1 prk) kermaviiliä

4 kananmunaa

200 g voita tai margariinia (sulatettuna)

Valmistaminen

  1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. (alkupeäinen ohje 180 astetta)
  2. Sulata rasva. Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan.
  3. Voitele (ja jauhota) 2 litran kakkuvuoka
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Yhdistä kosteat ainekset toisessa kulhossa sekaisin ja kaada kuivien aineiden sekaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Taikina on löysää. Laita/kaada taikina vuokaan. 
  6. Paista kakku uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys jo 50 min kuluttua. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa sen keskiosasta.
  7. Kumoa kermaviilikakku hieman jäähtyneenä.

IMG_20221008_140615.jpg

Minä tein ohjeella tuplamäärän, vaikka yleensä ekalla kerralla ohjetta testatessani teen vaan yhden kakun. Tämä kakkutaikina on todella löysää, mutta jauhoja ei saa näppituntumalla lisätä.

IMG_20221008_151555.jpg

IMG_20221008_180953.jpg

Itelläni ohje jää kyllä vakikäyttöön jo ihan helppoutensakkin takia.