IMG_20220202_130047.jpg

Kropsua eväänä- blogin Miksu oli tehnyt jo aikaa sitten broileripyöryköitä kypsentäen ne airfryerillä. Jo kauan sitten tein minäkin kuvissa olevat pyörykät, vaan en ole ohjetta saanut blogiin asti. Katselin Miksun ohjetta ja paria muutakin ja ohjeeksi muotoutui alla oleva. MInä paistoin pyörykät ja pari pihviä uunissa, niin sain ne kerralla mahtumaan kypsymään.

Tekemäni broileripyörykät syntyivät alla olevalla ohjeella. Meidän makuun näissä oli ihan reilusti makuja.

Broileripyörykät

1 dl ruokakermaa

¾ dl korppujauhoja

1 kananmuna

½ - ¾ dl makeaa chilikastiketta (laitoin isomman määrän)

1 tl suolaa (lisäsin vähän maistelun jälkeen)

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl curryä

½ tl valkosipulijauhetta (lisäsin vähän maistelun jälkeen)

vajaa 1 tl sitruunapippuria

(sitruunanmehua….tällä kertaa en laittanut, koska tein sitruunaisen kastikkeen)

600 g kanan jauhelihaa (minulla oli Atria, Alatalon tila, Nurmo)

Valmistaminen

Mittaa kulhoon kerma, kananmuna ja korppujauhot ja sekoita seos heti sekaisin. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Paista pieni nokare esim. mikrossa ja tarkista maku mieleiseksi.

Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (tai pihvejä tai kääryleitä) ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Pintaa voi vielä tasoittaa esim sivelemällä pintaa lusikalla/veitsellä. Paista pyörykät 225 asteisessa uunissa kypsiksi. Pyöryköiden koosta ja uunista riippuen 15-20 min. Halkaise 1 pyörykkä ja katso, että se on sisältä ihan kypsä.

Minä laitoin lopussa pyörykät grillivastuksen alle saamaan kunnolla väriä päältäkin. Pohja ruskistuikin oikein kunnolla yhdellä leivinpaperilla vuoratulla pellillä.


IMG_20220202_112108.jpg

Minä tein osasta murekeseosta 2 pihviä ja lopusta isoja pyöryköitä (15 kpl)

IMG_20220202_130040.jpg

Annoksen kastikkeen ainesuhteita ei tullut laitettua paperille, vaan näistä aineista kastike syntyi; voi, tuore paprika ihan pieninä kuutioina, purjoa ihan pieneksi hienonnettuna, curry,  kerma, vesi, vaalea maizenasuuruste, chicken tacomausteseos, suola, persilja, sitruunamehu.

Tykättiin kastikkeesta hurjan paljon. Tuota vois tehä lisäkekastikkeeksi vaikka ihan vaan pannulla paistetulle broilerille.