Tämän ihanan raparperipiirakan ohjeen on Juhlattaren blogista. Oikein iso kiitos ihanasta ohjeesta.

1806073.jpg

Raparperipiirakka

(uunipellillinen)

Pohjataikina:

450g voita

4dl sokeria

3 kananmunaa

9 dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

Täyte:

4dl kermaviiliä/rahkaa (minä laitoin 2 dl kumpaakin)

2 munaa

1dl sokeria

1rkl vanilliinisokeria

----------------------------

paloiteltua raparperia ( n. 1 litra)

VALMISTAMINEN:

Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää  vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle (minä laitoin taas kaksi leivinpapaperia päällekkäin) pellille. kastele kädet kylmällä vedellä tai jauhoilla niin taikina on helppo levittää. sekoita täytteen ainekset sekaisin ja kaada raakan pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi paloitellut raparperit. Paista piirakka + 175 (-200) asteessa 30-40 min. Varo, ettei pohja ja reunat saa liikaa väriä.

1800619.jpg

Tässä piirakka uuniin menossa....

1800620.jpg

...ja paistuneena....

Heti kun piirakka oli jäähtynyt, piti sitä päästä maistelemaan ja totesimme että hyvää on....