Tämän kesäkurpitsa-tomaatti-auravuoan/paistoksen muunnoksia olaan tehty aika usein. Nyt viikonloppuna tein auratuorejuustosta taas erilaisen version.
Kuvassa oleva iso vuoallinen paistosta valmistui alla olevalla ohjeella.
Kesäkurpitsa-tomaatti-sinihomejuustopaistos
(iso vuoallinen, meillä tämä piisasi 8 isoon annokseen lämpimänä kasvislisäkkeenä ja osa tais santsatakkin)
1 iso vihreä kesäkurpitsa viipaleina
5 -6 kpl isoa tomaattia viipaleina
1 iso punasipuli hienonnettuna
200 g Valion Viola tuorejuusto Aura
noin 75 g sinihomejuustoa (meistä tämä maistui ihan riittävästi, mutta jos tykkäät oikein voimakkaasta sinihomejuuston mausta, laita enemmän)
1 oikein pullea valkosipulin kynsi raastettuna (jos tykkää valkosipulista paljon, laita enemmän)
n. 1 tl pitsamaustetta ( tai basilikaa)
suolaa (reilu ½ tl)
muutama kierros mustapippuria myllystä
Kypsän paistoksen pinnalle tuoretta basilikaa
Valmistaminen
Lado kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet limittäin laakeaan vuokaan.
Sekoita tuorejuuston sekaan juusto murustettuna, hienonnettu punasipuli sekä mausteet. Maistele seosta.
Levitä seos tasaisesti kesäkurpitsa-tomaattiviipaleiden päälle.
Kypsennä 175 - 200 asteisessa uunissa 35 - 45 min.
Kypsymisaika riippuu siitäkin miten tiiviisti lomittain ainekset on laitettu. Kokeile kesäkurpitsan kypsyyttä haarukalla. Minulla oli vuoka aika täysi ja tiukkaan laitettu, joten kypsensin paistosta lähes 50 min, eikä ollut yhtään ylikypsää.
Hyvää sellaisenaan kasvisruokana esim. leivän kanssa tai lisäkeruokana liha- tai kalaruoalle.
Päälle laitettava seon on tuollaista mössöä. Mössöä kannattaa maistella ennen vuokaan laittamista.
Me syötiin tätä vieraiden kanssa possun sisäfileruoan (paprikakastikkeessa, laitan ohjeen myöhemmin), perunamuusin ja salaatin kanssa. Onneksi tätä jäi ihan vähän, niin minä sain syödä loput ihan sellaisenaan patonkipalasen kanssa.
Kommentit