Lakkiaisviikonloppuna ei joka paikkaan kaiki aina joudu, joten meillä vietettiin veljen tyttären lakkiaisia mökkeilyn lomassa suvun kesken hyvinkin vapaamuotoisesti vasta viime viikonloppuna. Toki oikeana lakkiaispäivänä osa suvusta oli oikeissakin juhlissa, vaan esim meille matka oli liian pitkä yhden päivän reissuksi.

Kyllä se vaan on niin mukavaa päästä aina välillä valmiiden herkkujen ääreen ilman että itse on laittanut tiikkuakaan ristiin tarjoilujen eteen... köökissä häärivät isoveljeni (kenen mökillä näitä meidän sukujuhlia on pidetty jo useamman vuoden ajan) ja pikkuveljeni vaimoineen.

Tarjolla oli mm seuraavaa...

CIMG2240-001-normal.jpg

Salaattia ja fetaa kera mustien oliivien.

 

CIMG2241-normal.jpg

Uusista perunoista tehtyä perunasalaattia, rucolan alla jonkinlaista salaattia (vaan enpä enää muista mitä siinä oli)

 

CIMG2245-normal.jpg

Grillattua makeaa maissia, paistettua broileria, marinoitua punasipulia (ylihyvää!), grillattuja paprikoita... kasviksille oli lisämakua tuomassa pestokastiketta.

 

CIMG2243-001-normal.jpg

Lämminsavulohi tekee aina kauppansa meidän suvun ruokapidoissa  ja tzatsiki kans...Nam!

 

CIMG2251-normal.jpg

Voi että tämä oli hyvää...oli tällä joku hieno nimikin, vaan enpäs nyt enää muista (pikkuveli vois taasen valistaa)... sisällöstä mutustelin makuja ja keskustelinkin pikkuveljeni kanssa, jonka käsialaa tämäkin oli....

Ruoaka sisältää ainaskin seuraavaa;  eri värisiä paprikoita, kesäkurpitsaa, sipulia, ylikypsää kinkkua + jotain muuta kinkkua, suolaa, mustapippuria, timjamia, öljyä, hunajaa Pikapaisto pannulla ja thats it.. Tätä teen pian kotonakin...

CIMG2227-normal.jpg    joken%20lihanleikkuukuva-normal.jpg

Isoveljeni oli grillaamassa lihoja meidän saapuessa paikalle. Naudan ulkofilee oli jo edellisenä iltana laitettu maustumaan.... osa yrttisen makuiseksi  ja osa valkosipulisen makuiseksi. Grillaamisen jälkeen viettivät kotvan folioon käärittynä ja sitten lihat leikattiin ohuiksi siivuiksi tarjolle.

 

joken%20lihakuva-normal.jpg

Hyvää olivat kumpainenkin... jonkin sortin mojo-kastiketta oli lisäksi lihalle tarjolla.( tämä kuva on pikkuveljeni ottama...luvalla käytän, kun omat kuvani olivat vieläkin epäselvempiä)

 

CIMG2271-normal.jpg

Jälkkäriksi nautimme mansikkaista pavlovaa (sankarin toivomuksesta) kahvin kera. Tarjolla oli myös lusikkaleipiä ja ylioppilaspikkuleipiä.

Hurjan iso kiitos taasen Kekelle & kumppaneille. Oli jälleen ilo vierailla luonanne ja nähdä monia sukulaisia muuloinkin kuin surujuhlissa.