Pitihän sitä laskiaisen kunniaksi edes hernekeittoa keittää. Lihana tulee yleensä käytettyä savukinkkua, jauhelihaa tai ihan possunlihaa. Tällä kertaa keittelin keiton possun savupotkasta .... laitoin savupotkan yhdessä liotettujen  herneiden kanssa  kiehumaan, jotta potkasta irtoaisi mahdollisimman paljon makua. Sitten puhdistin potkalihat ja leikkelin ne saksilla ihan pikkuisiksi paloiksi. Mausteena keitossa on suolaa, sinappia, sipulia ja meiramia.... eli hyvin simppeliä keittoa.  

Siinä se köllöttää.... kauhean mieltä ylentävän näköinenhän tuo kokonainen potka ei ole  vaan hyvää keittoa siitä tuli.

Meillä tykätään sellaisesta hernekeitosta missä herneet ovat osittain kokonaisia, ei siis kypsennetty ihan velliksi asti.

Nytpä oliskin valmista hernekeittoa iso kattilallinen, olis vaan syöjiä .... onneksi on pakastin keksitty.