Tässäpä nopeasti kypsyvä ja maukas kaalipataohje. Makkarana käytin  iha tavallisia nakkeja ja lisämakua antamaan lisäsin muutaman siivun meetwurstia. Tähän ruokaan sopisivat oikein hyvin mausteiset makkarat...vaikkapa chili-paprikalla tai valkosipulilla maustetut...

1691954.jpg

Kaali-makkarapata

n. 5 dl vettä

n. ½ dl tomaattipyrettä

1 lihaliemikuutio

suolaa, mustapippuria myllystä, pikkasen meiramia

1 pieni valkokaali (uutta satoa) pieniksi leikattuna

3 pientä sipulia varsineen paloiteltuna

rasvaa ruskistamiseen

300 g pakastekasviksia (herne-maissiporkkanaseosta)

280 g pkt nakkeja (= 10 kpl) paloiteltuna

7 siivua meetwurstia oikein pieneksi hienonnettuna

8 kpl kirsikkatomaatteja puolikkaina

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki mausteet. Ruskista sipulit ja kaalit kevyesti paistinpannulla ja yhdistä nesteen sekan. Lisää myös pakastekasvikset kypsymään seokseen. Kypsennä pataa n. 15 min. Varo ettei varhaiskaali/uuden sadon kaali hupene ja häviä kokonaan. Paista sinä aikana makkara oikein ruskeaksi ja yhdistä muiden pata-ainesten sekaan meetwurstin ja kirsikkatomaattipuolikaiden  kanssa. Hauduta vielä n.5 min. Tarkista kypsyys ja maku.

On se vaan kumma kun nakit paloitteli vähän eri tavalla, niin ne olevinaan maistuivat erilaiselle.... leikkasin nakit ensin kahtia pituussuunnassa ja sitten kolmeen osaan poikkisuunnassa.

Oikein mausteisen ruoan ystävät voivat lisätä haluamiaan mausteita ... meille riitti tällaisenaan.