CIMG9440.jpg

Heti silloin kun kokeilin näitä leipäjuusto-omena-kanelitäytteisiä torttuja, päätin tehdä noita samoja myös leipäjuusto-lakka versiona.  Samoihin aikoihin tuli puheeksi ystävän kanssa, että he olivat kokeilleet vaahtokarkkeja tortun täytteeksi. Mulle on kertynyt jostain syystä vaahtokarkkeja vaikka millä mitalla kaappiin, niin päätin kokeilla myös tuolla täytteellä.

CIMG9399.jpg

Vasemmalla vielä kuvia tortun leikkuusta (salmiakkimalli?). Keskelle tulee siis vaan leipäjuustopa ja päälle laitoin kevyesti sokeroituja lakkoja. Mulla oli ajatus, että laitan vähän lakkoja juuston päälle uuniin ja paiston jälkeen laitan sitten lisää, jos näyttäisi tarvitsevan.

Oikealla kuvat yrittävät kertoa vaahtokarkkitortun tekemisestä. Minä laitoin tuohon etualalla olleeseen valmiiseen lumihiutalemalliin kokonaisen ison vaahtokarkin, vaan se on liian iso, joten leikkasin vaahtokarkin pienemmiksi muihin torttuihin. Ihan ekaksi kaulitsin sulanutta torttutaikinaneliötä ohuemmaksi. Sitten vahtokarkki keskelle, ummistaminen kunnolla nipistelemällä ja mahdollisimman pyöreäksi aihio, sileä puoli päälle päin.

CIMG9402-001.jpg

Laittaapa lumihiutaleeseen minkä täytteen tahansa, kannattaa ummistaminen tehdä oikein tarkkaan. Vaikka kuinka yritin ummistaa kunnolla ja nipistelin kaikki maholliset liitoskohdat kiinni, valui vaahtokarkki vähän uunissa pellille.

Ummistamisen jälkeen taputtelin käsin lumihiutaleaihion reunat selkeästi ohuemmiksi ja vasta sitten leikkasin viillot, eikä saa leikata täytteeseen asti.

Minä nipistelin oikein korostetusti hiutaleen sakaroita, koska ne aina uunissa paistuessaa pyöristyvät.

CIMG9404-002.jpg

CIMG9411.jpg

Pikkasen yli 200 asteiseen uuniin menivät tämän näköisinä paistumaan. Lumihiutaleet paistuivat nopeammin (varsinkin vaahtokarkin kohdalta), joten jouduin ottamaan ne pois aikaisemmin. Leikkasin leivinpapaerin kahtia ja vetäisin sillä tortut pois pellilta, koska...

CIMG9418.jpg

tämä oli todellisuus.

Lumihiutaleista pellille valunut vaahtokarkki paloi tietenkin mustaksi samalla kun tortutkin paistuivat. Hajua tuli yllättävän vähän? Supervarovainen pitää olla tuon paahtuneen sokerin kanssa, ettei polta itseään. Leipäjuustotortut olivat uunissa noin 5 min pidempään.

Yllä olevassa kuvassa en ole vielä laittanut lisää lakkoja paistettuihin torttuihin, jos olis laittanut tomusokeria, olisivat ihan menneet tällaisinäänkin.

CIMG9429.jpg

Vaan minä kuitenkin halusin lisätä näihin vielä sokeroituja lakkoja tuohon päälle.

CIMG9422.jpg

Kovin säännöllisiä eivät lumihiutaleeni olleet, vaan eipä se makua haitannut. Näihin laitoin vähän tomusokeria pienen siivilän lävitse.

Lopputulema: leipäjuusto-lakkatorttuja tehään meillä ehottomasti uudemmankin kerran.

Vaahtokarkkitäytteisessa tortussa sisällä tuntui olevan jotain makeaa, näkynyt ei tietenkään mitään, kun vaahtis oli sulanut kokonaan. Jos laittas torttuun jotain lisämakua vaahtokarkin seuraksi? Mitähän se olisi? Tai jos tekis vaahtokarkkitortut niin että, paistas tortun valmiiksi uunissa, laittas vaahtokarkin päälle ja toholla vähän ruskistaisi vaahtiksen pintaa? Jotenkin näkisin, että vaahtokarkki on vielä osittain muodossaan, kun torttua syödään. Onkohan kukaan lukijoista tehnyt vaahtokarkkitorttuja?