CIMG7746-001.jpg

Meillä paistetaan kaupaan valmiista torttutaikinasta muutamia torttuja kerrallaan useinkin ennen joulua. Ja yleensä täytteenä on muuta kuin luumutäyte. Niitä tehdään sitten jouluksi.

Tänä syksynä olen jo pari kertaa torttuja paistanut. Yläkuvassa muutama päivä sitten paistettuja torttuja. Vaalea täyte on kotitekoista omenapalatäytettä ja oikealla kahdessa tortussa on punainen täyte ja sen on kotitekoista puolukka-omenapalahillo. Kumpaankaan en ole laittanut perunajauhoja tms jämäköittämään, ihan kestävät paiston sellaisenaan. Kummatkin olivat meistä oikein herkullisia, eikä puolukkaversiokaan ollut yhtään liian kirpakka, vaikka laitoin täytettä ihan runsaasti.

CIMG7802.jpg

Oletko maistanut näitä? Jos olet, niin mitä mieltä olit näistä?

Eilen kauppareissulla huomasin Halpa-hallin paistopisteellä tällaisia torttuja. Tuttuja jo viime vuodelta. Nämä eivät ole kotitekoisia, vaan Fazerin raaka-pakaste kausituote, mitä paistopisteet paistavat. Kyseessä on tietenkin Pihlaja tähtitorttu (kettutorttu). Näissä on täytteenä kettukarkkien makuinen täyte, ei siis oikeita kettukarkkeja.

Viime joulun alla tein monenmoisia kokeiluja torttujen tiimoilta. Niistä onnistuneimpia laitan ihan lähipäivinä näkösälle tänne blogiini.

Joka kiinnostuit kotitekoisista kettutortuista, etkä ole niitä vielä tehnyt, kannattaa lukea ennen tekemään alkamista tämä ruokalan kirjoitus.

Minulla ei tullut viime joulun alla kettutorttuja kokeiltua, kenties lähiaikoina pitää testata miten karkki käyttäytyy, kun sen laittaa joulutortun sisälle. Niin hyviä kun nuo paistopisteen tortut olivatkin, olivat nämä 2 ainakin turhan herraskaisia/raakoja täytteen alta. Täyte on supermakeaa. Ompahan nyt nämäkin maisteltu.