Näiden ihanuuksien ohjeen bongasin Vaaleanpunainen nomparelli blogista. Iso kiitos sinne ohjeesta.

Joitain mitättömän pieniä muutoksia ohjeeseen tein, joten tässäpä käyttämäni ohje...

 
Omenamuffinssit
 
(minulla tuli 16 kpl isoja muffinsseja)
 
 
Taikina

125 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl maitoa
 
 
Täyte

2 omenaa
2 rkl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
1-1½ tl kanelia
 
 
Muruseos päälle

75 g voita
¾ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
 
 
Vaahdota sokeri ja rasva hyväksi vaahdoksi. Sekoita keskenään taikinaan tulevat kuivat ainekset ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon vuorotellen munien ja maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
 
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille tai jämäkän tuntuisiin tavallisella pellillä oleviin vuokiin (kuten minä tein) noin 2/3 vuokien tilavuudesta.
 
Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot, tumma sokeri ja kaneli keskenään. Jaa ompputäyte muffinssivuokiin taikinan päälle ja paina omenakuutioita lusikalla vähän taikinan sisään.
 
Tee pinnalle tuleva muruseos. Sekoita kova voi, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot keskenään. Levitä muruseos muffinssien päälle.
 
Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia muffinssien koosta riippuen. tarkista kypsyys muffinssin keskeltä tikulla. Kuiva tikku = kypsä leivonnainen. Varo kuitenkin ettet paista muffinsseja turhan kuiviksi.
 


Käyttämäni foliovuoat olen saanut joskus ystävältäni ja ne ovat niin jämäköitä ettei tarvitse käyttää muffinssipeltiä alla..... näin kerralla tavalliselle pellille mahtuu enemmän paistumaan.



Hyviä olivat. Ihan taatusti ohje pääsee väkikäyttöön smiley.