Jääkaapissa oli jo kauan ollut mansikkakermaprk, joten päätin käyttää sen mansikkarahkaa. Ajatuksena oli tehdä siitä ja purkillisesta rahkaa jälkiruoka ja niin toki teinkin, todeten että noilla suhteilla oli meille ihan liian makeaa. Onneksi maustamatonta rahkaa oli enemmän, joten laitoin vielä toisenkin purkillisen sitä mansikoiden lisäksi. Yhtään en lisämakeutta laittanut, vaan jos joku innostuu tekemään tällaista vähempikermaista rahkaa käyttäen mansikkakermaa, niin kannattaa kuitenkin maistella valmista, jos kaipaa tähän sokeria.
Meidän herkku valmistui alla olevilla suhteilla.
Mansikkarahka tuoreista mansikoista
1 prk mansikkakermaa (Valion, on laktoositon)
2 prk (=500 g) maitorahkaa (maustamatonta)
noin 400 g tuoreita mansikoita
(sokeria/vaniljasokeria)
Valmistaminen
Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto ja maitorahka yhteen.
Puhdista ja paloittele mansikat ja sekoita ne rahkan joukkoon....on makuasia paljonko mansikoita laittaa.
Tarkista rahkan makeus ja lisää vähän sokeria, jos makunystryräsi sitä vaativat. Minä en lisännyt ollenkaan sokeria.
Annostele rahka annoskulhoihin tms ja laita vielä mansikan palasia pinnalle.
Onko tämä teistä muista järkyn makeaa?
Valmis rahka.
Herkkua oli!
Kommentit