IMG_20211221_121902.jpg

Tätä pikaista keittoa keitin tänään siivoilujen lomassa. Tarkoitus oli laittaa keittoon chili-paprikatuorejuustoa, vaan kerrankin joku oli ehtinyt syödä sen näkkärin päällä. Eipä tuo mitään haitannut, kun muutakin juustoa voi keittoon laittaa.

Pieni annos (meillä 3 nälkäistä syöjää) keitto syntyi alla olevalla ohjeella

Jauheliha-koskenlaskijakeitto

vettä (noin 7 dl aluksi)

1 lihaliemikuutio/fondi

soijakastiketta loraus

paprikajauhetta

suolaa

ihan pieni valkosipulin kynsi

kuorittuja perunalohkoja noin 7 dl (mulla oli 5 isoa yleispeunaa)

pieni pss pieniä keittojuureksia (pakaste)

200 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna

2 pientä punaista minipaprikaa ihan pieninä kuutioina

noin ½ pkt voimakasta koskenlaskijajuustoa (= noin 125 g)

kuivattua/tuoretta persiljaa

Valmistaminen

Kuumenna vesi + mausteet kiehuviksi kattilassa.

Lisää huuhdotut kuoritut pienet perunalohkot sekaan. Keitä 10 min. Lisää pienet pakastekeittojuurekset.

Keiton kypsyessä ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja laita sekaan sipuli freesaantumaan. Kun ovat ruskistuneet, lisää heti keiton sekaan kiehumaan. Lisää samalla paparikakuutiot hieman pehmenemään keittoon. Kyopsennä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kun keitto on kypsää, lisää  koskenlaskija paloiteltuna ja anna olla hetken aikaa kuumassa keitossa ja sekoita sitten niin että juusto on kokonaan liuennut liemeen.

Tarkista keiton liemen määrä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää kuivattu tai tuore persilja keittoon. Tarkista keiton maku.

IMG_20211221_121857.jpg

Täältä löytyy toinen vastaava keitto-ohje.

Käykääs myös kurkkaamassa millaista broilerinjauhelihakeittoa on tehty Kropsua eväänä blogissa.