IMG_20220503_120404.jpg

Jauhelihakastikeohjeita  on netti pullollaan ja suurin osa varmasti tekee erilaisia kastikkeita "omasta päästään." Minä selailin nettiohjeita ihan mielenkiinnosta, josko joku sellainen ohje tulisi vastaan, mikä kiinnostaisi. Ja tulihan se.

Ihan sellaisenaan en tätä maailman parhaaaksi jauhelihakastikkeeksi nimettyä kastikeohjetta toteuttanut, joten alla ohje minun tekemästä kastikkeesta. Lisäsin kastikkeeseen mausteita reilusti ja suurustin ihan vähän maizenasuurusteella.

Jauhelihakastike

400 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)

1 - 2 keltasipulia hienonnettuna (laitoin 2 isoa, koska tykätään sipulista)

2 - 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna

noin 400 g tomaattimurskaa

1 tl suolaa

3 - 4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tl paprikajauhetta

ripsaus savupaprikaa

mustapippuria myllystä reilusti

(vaaleaa tai tummaa maizenasuurustetta -> ei välttämätön)

250 g Koskenlaskija ruoka&dippi-kastiketta (minulla oli cheddarversio)

tuoretta basilikaa hienonnettuna (laitoin 8 isoa lehteä)

Valmistaminen

Ruskista jauheliha ja sipulit oikein kuumalla paistinpannulla. Painele jauheliha paiston aikana murumaiseksi.

Lisää sekaan neste, tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen hautua noin 15 min. välillä sekoitellen. Suurusta kastiketta hieman niin halutessasi. Minä suurustin.

Lisää suurustamisen jälkeen vasta Koskenlaskija ruoka&dippi ja basilika ja anna kastikkeen vielä hautua noin 10 min. Tarkiusta kastikkeen maku ja sakeus.

IMG_20220503_120243.jpg

Minusta kastike olis ollu hyvää ilman Koskenlaskija ruoka&dippi liäystäkin yllä olevan kuvan näkjöisenä. Laitoin Koskenlaskijan kuitenkin kastikkeeseen, kun sen halusin jääkaapista käyttää pois. Kastikkeen Väri vaaleni ja makua tuli lisää. Mies söi kastiketta keitettyjen perunoiden kanssa ja lopusta kastikekesta teen loppuviikoksi pastavuoan.