CIMG2741-normal.jpg

Viime sunnuntaina iltamassa oli sen verran lämmintä, että just ja just tarkenimme syödä ulkona. Jotenkin grillattu lihakin vaan maistuu niin erilaiselle ulkoilmassa nautittuna. Maustoin viljapossun sisäfileen jo päivällä tekeytymään jääkaappiin. Yllättävän hyvin maustuikin...tosin laitoin aika reilulla kädellä mausteita. File sai pintaansa seoksen missä oli tomaattipyrettä n. 2 rkl, tilkka vettä, loraus soijakastiketta, 2 valkosipulin kynttä, suolaa, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, ripsaus sokeria. Huoneen lämmössä liha oli reilun ½ tuntia ennen kun kanssasyöjä grillas sen. Grillausaika oli aika pitkä...lämpö oli alussa ehken turhankin mieto...aikaa meni n. 35 min. 25 min jälkeen katottiin lihaa yhteistuumin... ja todettiin ettei me semmosta saateta vielä syödä....jatkoaika oli 10 min ja sitten liha oli ihanan pehmoista ja mehevää.

CIMG2742-normal.jpg

Lihan seurana ekan kerran maistelussa oli valkosipulinen creme fraiche.... minä tykkäsin, kanssasyöjä ei....no, kyllähän minä sen tiesinkin...

 

Voi kun se lämmin kesä jo tulis.... muuten en kesähelteistä niin välitä, vaan kun mansikat eivät kypsy eikä tosin muutkaan kasvatukset. Salaatti, herne ja vesikrassi kukoistavat vain...kaik muu on melekin alkutekijöissään.

CIMG2749-normal.jpg

CIMG2745-normal.jpg

 

CIMG2757-normal.jpg

Ihan muutamia mansikoita on alkukesän aikana punastunut. Vaikka eivät ole kovin punaisia, olivat kyllä jo kypsiä ja maultaan hakkasivat tullen mennen ainakin ne puolalaiset mansikat mitä minä olen muutaman rasiallisen alkukesän aikana ostanut...