IMG_20241129_172318_edit_49271983722297.

Tämänkin joulun pikkuleiviksi toivottiin vanhoja perinteisillä ohjeilla tehtyjä pikkuleipiä. Minä sain toki tekijän oikeudella tehdä lopullisen valinnan.

Paljon on porukat pikkuleipiä leiponeet Facen ruoka/leipomisryhmien perusteella. Välillä tulee aina vastaan kuvia, missä pikkuleivät ovat levinneet yhdeksi levyksi pellillä. Varmasti tulee syötyä nekin.... ite pinnaan nykyisin monista leipoimisjutuista, mutta empä juur koskaan koepikkuleipien paistosta. 

Hannatädin pikkuleivät/kakut tykkään nykyisin tehdä ohjeella mihin tulee kananmunaa. Ja siihen toiseen versioon ei tule munaa. Nämä pidetään meillä ilman mitään lisämausteita, koska sitten ne ei enää oo meistä Hannatädin kakkuja.

Hannatädin kakkujen ohjeeseen pääset tästä linkistä.

IMG_20241129_190032_edit_49173761476137.

Mureita kaneliässiä. Kanelia myös taikinassa. Ohje täällä.

Screenshot_20241130_164755.jpg

Näistä muotoutuu kaneliässiä.

IMG_20241201_024006_edit_48646766418473.

Talonpojan puikot/tangot meinasin jättää tekemättä, vaan teinpas kuitenkin, koska ovat edelleenkin yksiä omia suosikkipikkuleipiä. Ja nimenomaan näin reilusti mantelisena. Näissähän on mantelia myös taikinassa.

Talonpojan puikkojen ohje löytyy täältä.

IMG_20241130_140453_edit_48781226380714.

Raesokeri-mantelirouheseoseen kastamalla saa voidellun pikkuleivän pintaan reilusti koristeita.

IMG_20241129_151205_edit_73505267046282.

Wilhelmiinat tein ihan ensimmäisinä, kun ovat niin nopeatekoisia ja helppoja. Wilhelmiinojen ohje on täällä. Tein ekan ison erän ihan ohjeen mukaan ja toisen erän tein laittaen kaksinkertaiseen taikinaan yhden koko kananmunan, enkä 2 keltuaista. Enkä kyllä lopputuloksessa huomannut mitään eroa.

Näistä kuvista voi arvuutella kummat on kummasta erästä. Se millasia Wilhelmiinoistakin tulee, on kiinni niin monesta asiasta. Itestänikin tuntuu, että aina tulee erilaisia, ainakin niin kauan, kun ei kaikkia taikinaan tulevia aineita punnitse vaakalla. Me tykättään tummista Wilhelmiinoista.

IMG_20241201_123211_edit_48350615838482.

Tässä kuvassa on hyvä esimerkki, miten esim raakan taikinapötkön paksuuskin vaikuttaa Wilhelmiinojen ulkonäköön. Minä leikkasin kaikki Wilhelmiinat vinottain, kun se miellyttää omaa silmääni enemmän mitä suoraan leikatut.

IMG_20241211_165933_edit_16831923218265.

Piparpähkinät meinasin kans jättää tekemättä, mutta päätinkin ilahduttaa itseäni ja erästä ystäväämme ja kuitenkin tein näitä eilen pari annosta. Piparpähkinöiden ohje on täällä.

Nyt saap pikkuleivät piisata tälle joululle, kenties...