Kinkkupiirakka
(pellillinen)
Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
225 g margariinia tai voita
1½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Täyte:
savukinkkua hienonnettuna ( n.400g )
2 pientä prk herkkusieniviipaleita ilman lientä
3 - 4 dl juustoraastetta
15 kpl kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 prk kermaviiliä ( = 4 dl)
2 dl maitoa
5 isoa kananmunaa
2 tl pitsamaustetta
2 tl kuivattua persiljaa
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl aromat-seosta
1 tl paprikajauhetta
Valmistaminen:
Jauhot, leivinjauhe ja kova rasva nypitään ryynimäiseksi seokseksi ja lisätään kananmunat ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.
Pohja taputellaan leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi pohjaksi.
Hienonnettu kinkku tms ja sienet levitetään raakalle pohjalle. Juustoraaste ripotellaan seuraavaksi ja sitten puolitetut pienet tomaatit ladotaan tasaisin välimatkoin juustoraasteen päälle. Maustettu munamaitoseos kaadetaan ainesten päälle.
Piiras paistetaan 175 - 200 asteisessa uunissa keskiosassa 30 - 40 min. Varo ettei pinta pala!
Tällaiselta piirakka näytti ennen paistamista.
Leikkasin valmiin piirakan niin että jokaiseen palaan tuli tomaatin puolikas keskelle, pellillisestä tuli siis 30 pientä palaa. Ihan passeleita kahvipöydän suolaiseksi, kun muutakin on tarjolla.
Kommentit