CIMG2936-normal.jpg

Tänä kesänä ollaankin syöty paljon kalaruokia, muitakin kun seistä valmistettuja... tämän ruoan inspis on jostain netin syövereistä venkslattuna omaan makuun ja lisättynä kesäkurpitsakiekkoja kypsymään samaiseen liemeen. Hyvää oli....ehdottomasti tehään toistekin, vaan sitten paloittelen kalan ja levitän koko astiaan, niin saa päällykset siihen tasaisemmin. Herkullisen kirpakkaa sitruunamehun ansiosta.

Tomaattinen uunisei

400 g pakasteseitä ( 4 annospalaa, tällä kertaa käytin kalapalat kokonaisina, vaan jatkossa paloittelen ne pienemmiksi)

2-3 tomaattia (niin että viipaleita riittää kaikkien kalojen päälle)

pieni punasipuli

1/2 sitruunan mehu

2 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

1 tl currya (jos tykkää paljon curryn mausta, voi laittaa vaikka hieman enemmänkin)

ripsaus sokeria (pehmentää curryn makua)

mustapippuria myllystä

(kesäkurpitsaa)


Asettele jäiset/kohmeiset pakasteseit uunivuokaan ja purista puolikkaan sitruunan mehu kalapalojen päälle. Lisää kalojen pintaan suolaa (½ tl) ja mustapippuria. Viipaloi tomaatit ja punasipuli ( huuhtele kylmällä vedellä ohuet sipulirenkaat/puolirenkaat, niin maku mietonee, eikä värjää) ja laita ne kalapalojen päälle.... tomaattiviipaleet päällimmäiseksi. Sekoita kerman sekaan curry ja loput suolasta, ripsaus sokeria ja pippuria kans. Maistele seosta. Kaada seos suokaan kalojen ja sipulien päälle. Halutessasi rouhaise vielä mustapippuria pinnalle. Kypsennä ruoka 180 (-200 )asteisessa uunissa noin 50 min.

Minä laitoin lisäksi samaan vuokaan kypsymään kesäkurpitsaviipaleita....edelleen kesäkurpitsa kausi meneillään. Viipaleiden pintaan pikkasen suolaa ja pippuria ja muuten vetivät makua currykermasta.

 

CIMG2937-normal.jpg

Meillä tästä seiruoasta tykättiin kovastikkin. Teen ehdottomasti uudemmankin kerran, sitten vaan paloittelen kalan pienemmiksi. Kesäkurpitsat pääsevät sittenkin samaan astiaan kypsymään..... olivat sen verran hyviä.

CIMG2943-normal.jpg

Ihan tavissalaattia syötiin tomaattisen sein lisukkeena. Erilaisia vihreitä salaatteja omalta maalta, kurkkua, punaista suippopaprikaa,tummia viinirypäleitä, persiljaa ja salaattijuustoa.