Hyvää, miedon makuista kahvikakkua. On mehevää, eikä kuivaa kapukkaa....

Ohjeella tulee kookas kakku. Kuvan mukainen kakku on paistettu 1.8 litran korkeassa vuoassa...ensi kerralla paistan matalammassa 2 litran vuoassa.... ei tule ihan niiiin isoja viipaleita.

Ohjeen olen ottanut Pappilan hätävära kokkaa- blogin Mamalta.... taitaa ohje kuitenkin olla lähtöisin Ent-tulta

Ruustinnan kakku

( 1 kkp = 1½ dl, ohjeella tulee kookas kakku)

3 munaa
2,5 kkp sokeria
2 dl vispikermaa
2 dl sulatettua voita
3 kkp vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 rkl appelsiinimarmelaadia
1 tl vaniljasokeria

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munasokerivaahtoon kerman ja marmelaadin kanssa. Viimeisenä lisätään sula voi. Kaada kakkutaikina voideltuun + jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 150 -160 asteessa noin tunnin verran. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkua 5 min ja kumoa se sitten jäähtymään ritilälle/vadille.