Viime viikonloppuna tein täytekakun ihan vaan omalle porukalle, ilman mitään sen kummempaa syytä....

2005026.jpg

Kakussa on 4 munan sokerikakkupohja, tehty tällä ohjeella.

Täytteenä on yhdessä välissä vadelmia sokeroituna + paloiteltua banaania ja kermavaahtoa päällä ja toisessa välissä on survottuja mansikoita sokeroituna ja päällä on appelsiinituorejuusto-kermavaahtoseosta. Kakku on kostutettu vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Päällä on paahtokinuski (keittelen toki toisinaan kerma-fariinisokeristakin kinuskia) ja reunoilla vispikermapursotukset. Koristeena on  kaupasta ostettuja kaakaokukkia + pari lehteä, alla wienernougat crushia.

Paahtokinuskikuorrutus: 2 dl kuohukermaa, 2 dl hienoa sokeria

Mittaa 2 dl kuohukermaa + 1 dl hienoa sokeria teräskattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Mittaa toiseen teräskattilaan 1 dl hienoa sokeria ja paahda se vaalean siirapin väriseksi. Varo polttamasta, maistuu pahalle. Kaada kerma-sokeriseos paahtuneen sokerin sekaan ...varo, seos kuohuu kovasti ja klönttääntyy! Tämä kuohuminen ja paahtuneen sokerin klönttääntyminen johtuu seoksien isosta lämpötilaerosta. Kun seos on herennyt kuohumasta, keitä sitä kunnes sokeriklöntit ovat liuenneet ja nestettä on haihtunut jolloin kinuski on paksuuntunut. Minä keittelin kinuskia 7 min.... mitä isommin kiehuu, sitä nopeammin valmistuu.....kunhan vahtaat, ettei kiehu yli! Kokeile pikkutipalla kinuskia että se pysyy kakun pinnalla. Sekoita kinuskia rauhallisesti, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät ja samalla kinuski jäähtyy hieman. Kaada kinuski kakun päälle ohuena nauhana aloittaen keskeltä tehden kasvavaa ympyrää.

2004982.jpg 2004983.jpg 2004987.jpg

Mikäli et halua ruveta paahtamaan sokeria kinuskia varten, onnistuu kinuskin teko tietenkin myös keittämällä kuohukermaa ja fariinisokeria. Peruskinuskissa on sama määrä kuohukermaa ja sokeria tilavuusmittoina. Jotkut laittavat kinuskiin vähän rasvaa, sen sanotaan antavan kiiltoa kinuskille ....minä en ole koskaan laittanut rasvaa ja aina on kinuski kiiltävää ollut... kuvassa kinuskin värit huonot...en oikein saanut yhtään hyvää kuvaa, kaikissa kinuski näyttää paljon tummemmalta mitä se oikeasti oli....

Mikäli haluat päästä vielä helpommalla kinuskikuorrutuksen teosta...osta kaupasta valmista kinuskikastiketta ja keitä sitä hieman sakeammaksi ja kaada kakun päälle.

2004989.jpg

...tunnustan keittäneeni kinuskin pikkasen liian jämäkäksi ( sen siitä saa, kun liian harvoin tekee), joten sekoitellessani ilmakuplia pois, rupesi kinuski jo uhkaavasti jähmettymään ja se oli pakko hurahuttaa kakun päälle....kinuskissa näkyy vielä pieniä ilmakuplia, mutta eivätpä nuo syöntiä haitanneet. Jos kinuskia valuu kakun reunoille, kannattaa se ottaa esim veitsellä pois, koska kermapursotukset eivät pysy kinuskin päällä, vaan rupeavat valumaan.....

... joskus olen kaatanut kinuskin kakun päälle vasta kun pursotukset on jo tehty....kunnes kerran kinuski rupesi valumaan kakun reunaa pitkin.....joten ei sekään tapa ole "idioottivarma"

2004992.jpg

2005041.jpg

....tykkään kovasti uuden tyllani pursotusjäljestä, hirveä kermasyöppö se tosin on. Tämän kakun reunapursotuksiin meni 4 dl vispikermaa tehty kermavaahto.....

2004993.jpg

Joskus laitan kinuskin alle "eristeen" estämään kinuskin imeytymistä kakkuun, mutta tällä kertaa tässä ei ole mitään....