CIMG6361.jpg

Wilhelmiinoja tuli aikoinaan tehtyä aika useinkin, vaan nyt ovat olleet unohduksissa. Heidi (Mustikkkasuu leipoo blogi) oli jokunen aika sitten tehnyt näitä ja nyt otin häneltä ohjeen. Täältä löytyy melkein samanlainen ohje, millä olen aikaisemmin tehnyt. Ensi kerralla yritän vielä muokata ohjetta, jotta tuloksena olisi ihanan murakat wilhelmiinat. Ihania olivat nytkin...pitihän minunkin yksi päätypala maistella, jotta onko onnistunut.

Wilhelmiinat   ( n. 40 kpl )

200 g voita
2 dl sokeria (ensi kerralla laitan hieman vähemmän)
2 rkl siirappia (jos et tykkää kovin siirappisesta 1 rkl piisaa, kuten joissakin ohjeissa on)
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja (+ oma lisäys noin ½ dl)
1 rkl vanilliini- tai vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
 
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Sekoita taikina hyvin sekaisin (vaikka ihan käsin) Leivo taikinasta neljä tankoa mitkä mahtuvat pituudeltaan pellille....myös päihin pitää jäädä leviämistilaa.  Nosta 2 tankoa pellille leivinpaperin ( laitoin taaskin 2 leivinpaperia päällekkäin, jotta pohja ei tummu liikaa) päälle ja litistä hieman tankoja matalammiksi kämmenellä. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.
 
Paista pikkuleipätangot noin 175-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kauniin ruskeiksi.... tarkkaile paistumista, uunit kun paistavat niin erilailla. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen leikkuuveitsellä noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi (joko ruoraan tai hieman vinottain) ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen pakkaamista.
 

CIMG6344.jpg

Pikkuleipäpötkylät menossa uuniin.... kaikki 4 pötkylää ei missään nimessä mahu paistumaan samalle pellille, joten tämänkin määrä kannattaa paistaa kahdessa erässä.

CIMG6348.jpg

Samaiset pötköt paistettuna...

CIMG6352.jpg

... ja leikattuina.

CIMG6368.jpg

Wilhelmiinat ovat helppotekoisia ja nopeita valmistaa....en kerralla pitää tuplata määrä. Nyt näistä riitti pienet vadilliset kahteen kyläpaikkaan viemisiksi.