Viime marraskuussa täytin pyöreitä. Isommasati niitä ei nyt juhlittu, kun oli epävarmaa oma kunto lokakuun lopussa olleen leikkauksen jälkeen. Vaan minäpäs toivuinkin sen verran, että kahviteltiin yhen porukan kanssa. Halusin ite yrittää tehä tarjottavia, vaikka helpommalla olisin päässyt, kun olisin tilannut kaiken valmiina, mutta kun sinne ei antanut periksi.
Ihan ensimmäisenä tiesin, että yhtenä suolaisena tulee olemaan tonnikalavoileipäkakku rullaversiona. Meillä käytetään hyvin vähän tonnikalaa mihinkään, kun tuo kanssasyöjä ei oikein sitä ymmärrä. Arvaatte varmaan, ettei ees maistellu tätä.
Mitää tarkkaa ohjetta minulla ei tähän ole, mutta sentään raaka-aineet olen kirjannut lappuselle. Katselin netistä eri ohjeita ja ehken suolakurkku oli sellainen aines mitä en olisi itse valinnut tonnikalan kanssa, mutta se kävi täytteeseen hirmuisen hyvin.
Tonnikalavoileipäkakku (rullaversio)
Leipä: paahtoleipäviipaleita (suosikkimme on Lidlistä pieni pussi. Tässä kakussa on 9 viipaletta. Isopaahto käy oikein hyvin, jos ei Lidlissä käy)
Kostutusliemi: kasvisliemi tehtynä kasvisliemikuutiosta
Täytetahna:
tonnikalapaloja öljyssä seka tonnikalapaloja vedessä -> valuta
suolakurkkua -> pienet kuutiot tai karkea raaste
tuoretta tilliä reilusti -> hienonna
tuoretta ruohosipulia reilusti (tai purjoa ) -> hienonna
tuoretta paprikaa (vihreää ja oranssia) -> oikein pienet kuutiot
keitettyä kananmunaa -> hienonna
ruohosipulituorejuustoa
creme fraishea
suolaa
sitruunapippuria
sitruunan mehua
-----> kaikki täyteainekset vaan sekaisin ja maistelua ja makujen hrmonian löytämistä. Minä halusin täytteeseen vielä kirpakkuutta, joten lisäsin sitruunasta puristettua mehua.
Kuorrutus: tuorejuustoa ja creme fraichea
Koristeet: säilyketonnikalaa, marinoitua punasipulia (ohje) ja tuoretta kurkkua
Tämä voileipäkakkurulla loppui ensimmäisenä tarjottavista, joten hyvin näytti maistuvat vieraille.
Laitan joskus myöhemmin muita synttäritarjoilukuvia.
Kommentit