CIMG5311.jpg

Pikaista kaalipataa jauhelihasta ja varhaiskaalista. Kyllä kovasti hupenee varhaiskaali...padassa on siis ohjeella tehty määrä ruokaa.

Jauheliha-kaalipata varhaiskaalista

400 g naudan jauhelihaa (10%)

rasvaa pataan

1 iso keltasipuli hienonnettuna

2 pientä varhaiskaalia hienonnettuna

2 dl vettä (äläkä laita enempää...tämä riittää, koska kaalista tulee lientä)

200 g pss pakaste herne-maissi-paprikaseosta

1 punainen suippopaprika pieninä kuutioina

1 lihaliemikuutio (tai lihafondia)

2-3 valkosipulin kynttä raastettuna

siirappia loraus

suolaa

mustapippuria myllystä

paprikajauhetta

meiramia (kuivattua)

soijakastiketta

 

Ruskista padassa jauheliha ja sipulit. Lisää neste (äläkä laita enempää), mausteita ja paloiteltu varhaiskaali. Sekoittele muutaman kerran, niin kaali hupenee tasaisesti.

Kypsennä noin 15 min. miedolla lämmöllä kannen alla.

Sekoittele ruokaa välillä pohjaa myöten.

Lisää sitten pakastekasvikset ja paprikakuutiot.

Kypsennä vielä noin 10 min....tarkista ruoan kypsyys ja tarkista maku. Varo kypsentämästä liikaa, ettei kaali hupene ihan olemattomiin. 

CIMG5313.jpg

Herne-maissi-paprikaseoksen tilalle voi tietty käyttää mitä vaan kasviksia. Jos käyttää tuoreita esim porkkanakuutioita, kannattaa niitä hauduttaa ennen varhaiskaalin lisäämistä, sillä varhaiskaali kypsyy todella nopeasti.