Tein aika ison kattilallisen vatkattua puuroa, tällä kertaa mansikka-raparperi versiona.
Vatkattu mansikka-raparperipuuro
1.7 litraa vettä
3 dl mansikkamehua
sokeria
noin 1 litra pakasteraparperia
4 dl mannasuurimoita
noin l.5 litraa mansikoita soseutettuna
vanilliinisokeria
ihan pikkusen suolaa
Valmistaminen
- pane vesi, mehu, sokeri ja raparperit kiehumaan niin kauaksi aikaa että raparperi soseutuu
- ripottele mannasuurimot kiehuvaan seokseen ja sekoita koko ajan kunnes seos taas kiehuu
- hauduta puuroa noin 10 min sekoitellen usein pohjaa myöten
- maistele ja lisää tarvittaessa sokeria ja ihan pikkasen suolaa, jos katsot tarpeelliseksi
- jäähdytä puuro
- lisää mansikkasose
- vatkaa puuro kuohkeaksi , tarkista vielä maku
Tässä puuro valmiina menossa jääkaappiin. Tuosta annoksesta tulisi tämä kulho ihan täyteen, mutta minä annoin jo tuota puuroa eräälle ystävälleni lähes litran verran.
Hyvää mansikka-raparperipuuro on maidon kanssa....
.... mutta aivan taivaallista se on vaniljakastikkeella höystettynä!
Kommentit