Tein aika ison kattilallisen vatkattua puuroa, tällä kertaa mansikka-raparperi versiona.

Vatkattu mansikka-raparperipuuro

1.7 litraa vettä

3 dl mansikkamehua

sokeria

noin 1 litra pakasteraparperia

4 dl mannasuurimoita

noin l.5 litraa mansikoita soseutettuna

vanilliinisokeria

ihan pikkusen suolaa

Valmistaminen

- pane vesi, mehu, sokeri ja raparperit kiehumaan niin kauaksi aikaa että raparperi soseutuu

- ripottele mannasuurimot kiehuvaan seokseen ja sekoita koko ajan kunnes seos taas kiehuu

- hauduta puuroa noin 10 min sekoitellen usein pohjaa myöten

- maistele ja lisää tarvittaessa sokeria ja ihan pikkasen suolaa, jos katsot tarpeelliseksi

- jäähdytä puuro

- lisää mansikkasose

- vatkaa puuro kuohkeaksi , tarkista vielä maku

Tässä puuro valmiina menossa jääkaappiin. Tuosta annoksesta tulisi tämä kulho ihan täyteen, mutta minä annoin jo tuota puuroa eräälle ystävälleni lähes litran verran.

922354.jpg

Hyvää mansikka-raparperipuuro on maidon kanssa....

.... mutta aivan taivaallista se on vaniljakastikkeella höystettynä!

923026.jpg