IMG_20221214_233114.jpg

Tässä joitain kahvikakkuja mitä olen joulukukiksi tehnyt ystäväperheille ja itellemme. Meillä on ollut jo vuosikausia tapa, että puolitan kahvikakut, niin jokainen saa syödä useammanlaista kakkua. En ole katsonut tarpeelliseksi hankkia pieniä kahvikakkuvuokia.

Isojen tiikerikkakujen ohje on täällä.

Minä tein tuplamäärän taikinaa ja siitä nämä kaksi isoa kakkua. Sydämen mallinen tiikerikakku menee itseoikeutetusti ystäväperheeseen "nuorelle miehelle" kiitokseksi Daven ulkoiluttamisista.

 

IMG_20221215_092102.jpg

Täällä eka postaus sekoitettavasta kermaviilikakusta. Kuvan kakkuihin on laitettu mausteita alla olevassa ohjeessa mainitut määrät. Me tykätään mausteisemmasta enemmän.

Kermaviilikakku reilummilla maustemäärillä

(ohjeella tulee 1 kakku, tarvitaan 2 litran vuoka)

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 rkl vanilja/vanilliinisokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

2 - 2½ tl kardemummaa

2 tl jauhettua kanelia

reilu 0,5 tl suolaa (laita ehottomasti ees ripsaus)

2 dl (1 prk) kermaviiliä (tai maustamatonta jogurttia)

4 kananmunaa

200 g voita tai margariinia (sulatettuna)

Valmistaminen

  1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. (alkupeäinen ohje 180 astetta)
  2. Sulata rasva. Anna sen jäähtyä muiden valmistelujen ajan.
  3. Voitele (ja jauhota) 2 litran kakkuvuoka
  4. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita huolellisesti.
  5. Yhdistä kosteat ainekset toisessa kulhossa sekaisin ja kaada kuivien aineiden sekaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Taikina on löysää. Laita/kaada taikina vuokaan. 
  6. Paista kakku uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys jo 50 min kuluttua. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa sen keskiosasta. Minä nostin 40 min paiston jälkeen hieman uunin lämpötilaa, jotta sain tummemman pinnan kakkuihin.
  7. Kumoa kermaviilikakku hieman jäähtyneenä.

IMG_20221215_022734.jpg

Suklaa-appelsiinikakkuja nesteisen murokakun ohjeella. Ohje täällä.

Näissä on suklaana kahta eri tummaa suklaata ja vähän maitosuklaatakin. Voi käyttää ihan mitä suklaita vain. Hyvää kakkua ilman suklaakoristeluakin.