Helppo, sekoitettava omppupiiras ja mehevääkin tällä ohjeella tulee. Kovin makeaa tämä ei ole, joten jos tykkäät reilusti makeasta, kannattaa päällyksen sokerimäärää lisätä. Meille riitti tämä makeus oikeinkin hyvin.

1921788.jpg

Mehevä omenapiirakka

( 28 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa tehtynä valmiin piirakan korkeudeksi tuli 3½ cm)

Pohja:

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl maitoa

100 g sulatettua rasvaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

Täyte:

3 isoa omenaa + 1 tl kanelia + 3/4 dl fariinisokeria

Päällys:

2 dl prk  rahkaa

1 prk creme fraichea

1 dl sokeria

2 munaa

1 rkl vanilliinisokeria

Sekoita munat ja sokeri ( ei siis tarvitse vatkata), lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen taikina ja laita se voideltuun torttu/kakkuvuokaan.Minä tein tämän Iloleipurien 28 cm vuoassa, mihin laitoin leivinpaperin, jotta piirakan saa nostettua pois kätevästi.

Kuori omenat (kotimaisia ei tartte), lohko ne ja levitä haluamallasi tavalla pohjan päälle lohkot vieri viereen. Levitä kaneli ja fariinisokeri omppujen päälle.

Paista piirakkaa 175 asteen lämmössä 25-30 min.

Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada se vuokaan.

Jatka vielä paistamista  n. 25-30 min. Jäähdytä piirakka kunnolla ennen syömistä.

1921790.jpg

Tähän päälle piti tulla kaneli-sokeriseoksessa kieriteltyjä omppulohkoja, mutta päivän aikaan syötiin ja käytin moneen muuhunkin niin ahkerasti omenoita, että koristelun aikana pussi olikin jo tyhjä.....