Helppo, sekoitettava omppupiiras ja mehevääkin tällä ohjeella tulee. Kovin makeaa tämä ei ole, joten jos tykkäät reilusti makeasta, kannattaa päällyksen sokerimäärää lisätä. Meille riitti tämä makeus oikeinkin hyvin.
Mehevä omenapiirakka
( 28 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa tehtynä valmiin piirakan korkeudeksi tuli 3½ cm)
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulatettua rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Täyte:
3 isoa omenaa + 1 tl kanelia + 3/4 dl fariinisokeria
Päällys:
2 dl prk rahkaa
1 prk creme fraichea
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
Sekoita munat ja sokeri ( ei siis tarvitse vatkata), lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen taikina ja laita se voideltuun torttu/kakkuvuokaan.Minä tein tämän Iloleipurien 28 cm vuoassa, mihin laitoin leivinpaperin, jotta piirakan saa nostettua pois kätevästi.
Kuori omenat (kotimaisia ei tartte), lohko ne ja levitä haluamallasi tavalla pohjan päälle lohkot vieri viereen. Levitä kaneli ja fariinisokeri omppujen päälle.
Paista piirakkaa 175 asteen lämmössä 25-30 min.
Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada se vuokaan.
Jatka vielä paistamista n. 25-30 min. Jäähdytä piirakka kunnolla ennen syömistä.
Tähän päälle piti tulla kaneli-sokeriseoksessa kieriteltyjä omppulohkoja, mutta päivän aikaan syötiin ja käytin moneen muuhunkin niin ahkerasti omenoita, että koristelun aikana pussi olikin jo tyhjä.....
Kommentit