CIMG9417-normal.jpg

Sämpylän välissä nyhtöpossua, maustekurkkuviipaleita, tomaatti-punasipulisalaattia (missä oli mm balsamicoa seassa)..... kastikkeeksi ostin kaupasta valkosipulisen  majoneesipohjaisen kastikkeen, vaan minusta se oli niin järkyn makuista, jotta söimme sämpylämme ilman sitä. Hyvää oli ihan näin riisuttunakin versiona.

CIMG9404-normal.jpg

Meitin nyhtöpossukin valmistui sangen simppelisti, en keitellyt kastikkeita tms...

Minun toteuttamani superhelppo versio revitystä possusta valmistui näin....

Revittyä possua ( pulled pork)

n. 1.8 kg possun lapaa

Mausteseos (eli rub)

2 tl suolaa

2 pulleaa valkosipulin kynttä

mustapippuria myllystä ihan reippaasti (ainakin 2 tl)

2 tl paprikajauhetta

2 rkl tummaa siirappia (tai muuta makeutta)

Mausteet sekoitetaan keskenään ja hierotaan lihan pintaan ja lihan annetaan tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja. Tietenkin liha voidaan maustaa jo vaikka edellisenä päivänä. Liha kypsennetään sellaisenaan uunivuoassa 130-140 asteen lämmössä vähintään 4 tuntia. Minusta tämä aika riitti vallan mainiosti lihapalallemme. Lihaa voidaan ( = kannattaa) valella kypsymisen aikana vuokaan valuvalla herkullisella liemellä. Lihan tulee kypsyä todella pehmeäksi ja samalla se saa kunnolla väriäkin. Kun liha on valmis, sen annetaan vetäytyä ( vähintään 15 min) ennen repimistä. Hieman jäähtynyt  liha revitään haarukalla suikaleiksi lihassyiden suuntaisesti.... eli toisella haarukalla pidetään lihasta kiinni ja toisella vaan revitään lihaa säikeiksi.... rasvat ja luut poistetaan. Minä pruukkaan sekoittaa revityt lihat liemeen, mikä on paiston aikana muodostunut.... eli siitä pitää pitää huolta, ettei se kuivu ja pala....joskus olen joutunut laittamaan vesitilkkasen paiston aikana vuoan pohjalle.... kantta minulla ei koskaan liha-astialla ole ollut....se tietenkin estäisi nesteen haihtumista.

Revitty possunliha nautitaan sellaisenaan kuumana lisäkkeiden kera tai käytetään esim. sämpylöiden, patonkien, wrappien yms. täytteenä.