Pitkästä aikaa paistelin vohveleita. Jauhoina vehnäjauhojen lisäksi ohrajauhoja, koska tykkäämme niiden antamasta pienestä makuvivahteesta. Ohjeella tehden tulee pehmeitä, ihan tavallisia vohveleita.
Vohvelit (osa jauhoista ohrajauhoja)
(9 kpl Emidellä paistettuna)
3 dl vehnäjauhoja
1 kukkura dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
(2 rkl sokeria, ei välttämätön, minä laitan)
5 dl maitoa
2 isoa kananmunaa
noin 40 g sulaa rasvaa taikinaan
Lisäksi tarvitaan öjyä 2-3 rkl paistamiseen
Valmistaminen:
Mittaa kulhoon neste ja sekoita siihen kaikki muut ainekset esim. pallovatkaimella vatkaten.
Anna taikinan tekeytyä hetkinen, jos aikaa on.
Paista vohveleiksi öljytyllä vohvelipannulla
Tarjoa vohvelit haaleina/kylminä mieluisan hillon/marjojen tms. lisäkkeen kanssa
Meillä syödään vohveleiden lisukkeenä kotitekoista omena-mansikkasosetta ja/tai Ylivieskan Justuksesta ostettua anana-greippitäytettä.
Kommentit