IMG_20210209_093639.jpg

Pitkästä aikaa paistelin vohveleita. Jauhoina vehnäjauhojen lisäksi ohrajauhoja, koska tykkäämme niiden antamasta pienestä makuvivahteesta. Ohjeella tehden tulee pehmeitä, ihan tavallisia vohveleita.

Vohvelit (osa jauhoista ohrajauhoja)

(9 kpl Emidellä paistettuna)

3 dl vehnäjauhoja

1 kukkura dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

(2 rkl sokeria, ei välttämätön, minä laitan)

5 dl maitoa

2 isoa kananmunaa

noin 40 g sulaa rasvaa taikinaan

Lisäksi tarvitaan öjyä 2-3 rkl paistamiseen

Valmistaminen:

Mittaa kulhoon neste ja sekoita siihen kaikki muut ainekset esim. pallovatkaimella vatkaten.

Anna taikinan tekeytyä hetkinen, jos aikaa on.

Paista vohveleiksi öljytyllä vohvelipannulla

Tarjoa vohvelit haaleina/kylminä mieluisan hillon/marjojen tms. lisäkkeen kanssa

IMG_20210209_093741.jpg

Meillä syödään vohveleiden lisukkeenä kotitekoista omena-mansikkasosetta ja/tai Ylivieskan Justuksesta ostettua anana-greippitäytettä.